View Single Post
Staro 19.02.2003., 11:16   #2
Trash
Premium

Trash's Avatar

Datum registracije: Apr 2002
Re: Savjet vas drugovi linux

Citiraj:
Originally posted by gospar
koristim XP i nemam nikakvih problema sa njime sto je cudno jer sam se sa 95 ubijao doslovno i mucio sa 98 nisam bas imao problema osim sto mi se katkad zamrzavao i nekako sad ovaj xp radi savrseno i odlican je i ide mi na kurac razmisljam da predem na linux. sto vi mislite o tome, sto nebi mogao koristiti? , dali ga itko od vas koristi ? jeli ima ikakvih prednosti nad windowsima? razmisljam o mandrake i red hat vas savjet? hvala
Ovdje se postavlja pitanje - a za sto ces ga koristiti? Linux je odlican izbor za servere u svakom slucaju, ali za desktop jos nije dosegao tu razinu doradjenosti. Ukoliko si spreman uloziti dosta vremena u proucavanje i zezanje s Linuxom, probaj ga - Mandrake 9.0 ili Red Hat 8.0 su odlicne distribucije za pocetak. Ja ga instaliram, odrzavam te na kraju koristim *iskljucivo* za servere.

Sto se tice brzine - buduci da imas dovoljno jako racunalo, prevelika razlika se nece osjetiti osim u kolicini raspolozive memorije koju Linux puno efektivnije koristi.

Softver za svakodnevnu potrebu (recimo Office aplikacije, surfanje internetom, e-mail, news i ostalo) je puno doradjenije i brze na Linuxu sa istom razinom jednostavnosti kao na Windowsima. Ali bilo kakav izlet u 'egzoticniji' hardver ce vise-manje rezultirati neuspjehom u instalaciji.

Moj savjet: Za isprobati - da. Za koristiti na desktopu - ne.