View Single Post
Staro 12.03.2019., 21:31   #2867
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Ja sam vozač skutera i nikad ne pretičem kolonu već čekam ko i svi ostali.
Nisam rekao svi. Kao što niti svi ostali ne čekaju, u tome je poanta. Problem je u tome što kada imaš pješački prijelaz te aute koji stoje s obje strane i pješake koji stupaju na cestu, auto će puno teže (čitaj nemoguće) ići preticati nego neki genijalni vozač skutera koji baš voli ići u škare sa pješacima.

U ovom smislu vozači automobila su puno opasniji na dvotračnim cestama. Moje iskustvo je takvo, doduše, da sam vidio puno opasniji vozača skutera. Da sam jednom vidio tu situaciju ne bih je ni spominjao.

Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
recimo često ekipa stoji na početku zebre, drka po mobitelu, priča na mobitel, ja čekam da prođe, on stoji i drka, i tako do sutra
Upravo to. Ima svakavih ljudi, ali ako je i inače nivo inteligencije nizak što bi na ulicama to bilo drugačije?

Jaki su mi kako šoferi tako i pješaci koji baš čekaju da netko skroz stane a po mogućnosti krene i unatrag. Npr. ulazim u kružni tok dosta malenog volumena prometa, idem ravno a neka baba je u kružnom toku i ide, u odnosu na mene, van na prvi izlaz. I sad, ja usporavam ali ajde baš da ne stanem skroz nepotrebno, prošla bi ona, prošao bih ja, nema nikakvih problema. Ali ne, kaže baba, krećeš se brzinom većom od 0.3M/s, stat ću tu sada u kružnom toku za svaki slučaj. I sad ja uklizim u kružni tok, skroz stanem, gledam babu, ona gleda mene i konačno krene dalje. Sigurno je sigurno a kružni tokovi su zbunjujući.
mkey je offline   Reply With Quote