Treba mi jedan savjet.
Već dobrih 6 godina koristim DUCKY shine 2 sa cherry blue prekidačima. Kupio sam je na samom početku faksa i vijerno me služi.
Osim nje probao sam par coolermaster tipkovnica međutim sve sa cherry switchevima.
Da tako kažem, nisam znao za bolje...
Gamerske mehaničke tipkovnice sam zaobilazio jer nisam fan kiča, RGB svjetala itd... draže su mi tipkovnice kao FILCO, DAS i Ducky...
Međutim od kolege s foruma sam u neku kompenzaciju dobio razer blackwidow Chromu V2.
Kako sam si namjeravao nabaviti neku mehaničku za posao, odnio sam je na radno mjesto.
Osim što je wrist rest nevjerojatno udoban. I ja i kolega s posla (oboje koristimo cherry blue godinama) smo potpuno oduševljeni razer green switchevima.
Iskreno, imaju značajno bolji taktilni feedback od svih cherry switcheva koje sam probao.
Nije da imaju veći otpor ni veći hod nego je jednostavno filing klika iznimno zadovoljavajuć i precizan.
Kako mi razer synapse softver užasno ide na živce i ne mogu podnijet činjenicu da si ni osvjetljenje na njoj ne mogu namjestit bez tog smeća te kako bi ionako htio ići na tenkeyless model
zanima me da li razer prodaje iti jednu visoko kvalitetnu tipkovnicu sa metalnom bazom u sebi, a da ne ovisi o razer synapse softveru.
Ako ne, onda me zanima koje bi se još switcheve isplatilo probati i gdje bi ih se moglo probati?
Razera ću prodavat kad tad a u međuvremenu moram otkrit što bi kupio umjesto njega.
Dakle RGB osvjetljenje mi je super i makro keyevi su mi super... ali bi mi jako bitan feature bio da tipkovnica postavke navedenog može spremiti u vlastiti fimware a ne u softver koji se vrti u OS-u.