View Single Post
Staro 12.03.2019., 00:52   #247
maXonja
bu
Moj komp

maXonja's Avatar

Datum registracije: Jan 2017
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Bolje ganjaj 4 GHz memoriju.. sa stegnutim latencijama nećeš ništa dobiti.
9600K ima zalemljen IHS i tu se nažalost možeš slikat. Slabiji 9xxx procesori imaju pastu.

Ja sam baš nedavno radio delidding svog 8600K i dobio 17°C niže temperature. Znao sam da će biti razlike, no moram priznati da nisam očekivao ovolike. S tim da nisam stavio tekući metal unutra nego običnu pastu.
A po pitanju frekvencije za 24/7, nakon svega što sam probao, odlučio sam ga držati na 4.6 GHz na cca 1.17 V. Obzirom da imam ITX case, to mi se pokazalo optimalnim setupom. Za mjerenje temperatura - dobri stari Core Temp. Za detaljnije informacije - po preporuci McG-a (), HWInfo.

Po pitanju mrcvarenja, koristim Prime95 bez AVX-a. Osobno mi (više ne ) nema baš smisla da satima gazim procesor sa raznoraznim alatima (kao taj nesretni LinX) kad se u 95% situacija sve skrši praktički netom iza pokretanja neke zahtjevnije aplikacije/igre - naravno, ako nije stabilan.
Evo, 3733MHz CL16, 3900MHz CL17, na 4000MHz sa CL17 memtest ruši
CL18 neću niti probavati, ostavio sam na 3900
Procesor se ipak ponekad sruši na 5GHz sa 1.35V, a sa više ga neću kuriti tako da sam ga ostavio na 4.9GHz i AVX offset -2
I nije baš neki bajan primjerak
Sada imam još jednu igračku za igranje, i5 6600K, ali nije za ovu temu
na tipu i lijepo je za vidjeti da jedan od pripadnika stare garde pravih OC-era naleti ponekad na forum
maXonja je offline   Reply With Quote