Citiraj:
Autor jp_rv
uzmi neki dual band , ako ti treba 5ghz. meni u zgradi radi fantastično. tamo di 2.4ghz daje samo 4-5mbita, na 5ghz imam 100-150. i to sa jeftinim routerom koji ima samo 1 antenu za 5ghz.
neki tp-link archer će ti završit stvar.
|
Onda bih trebao i neki usb wi-fi prijemnik za 5ghz za svaki PC da bih skroz iskoristio 5ghz,jer u biti najvise problema imaju računala na trećem katu jer su fiksni ,a za sada ne mogu provlačiti kablove.
Citiraj:
Autor Nikky
Za kućerine treba riješiti mrežu (Lan) između katova, pa tek onda dodavati switch / AP / Router.
Ako je slučajno sve na istom el. mjerilu može i PowerLine umjesto samih mrežnih kabela (hint: ista faza).
|
Trenutno ne mogu provlačiti kablove,inače bi mi prva opcija bila kabel plus mali mikrotik AP na svaki kat i ne bih više razmišljao o tome. Powerline isto ne bih jer želim izbjeći svaki dodatni trošak dok ne razvučem kablove po kući pa rekoh možda ima neko jeftino trenutno rješenje a da ne patimo u kući zbog lošeg optiminog routera.
Vjerojatno ću uzeti jedan od tih preporučenih routera,samo imam pitanje za kraj ,D-link ili TP-link? Ili je svejedno