View Single Post
Staro 10.03.2019., 15:48   #1712
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Pa full HR layout je svaka tipkovnica koja ima HR layout, ne?

Ako želiš da ti uz slovo Ž ne pišu one UK/USA gluposti (điđe-miđe), nećeš je naći, koliko ja znam.

Ako ima, i mene zanima, neka kolega napiše koje su.
Uh pa kako nema? Mislim da Fnatic Streak ima hrvatske znakove, i da je bila verzija HyperX Alloy FPS koja je imala HR znakove.

Mislim, stvarno neće nikome biti problem ako uzme bilo koju tipkovnicu s pravim ISO layoutom i UK/DE znakovima. Sve tipke su na mjestu, ako podesiš u OS-u HR layout i stisneš gdje je Ž dobit ćeš Ž (štogod otisnuto na kapici).

Vidio sam na dosta ovih kineza tipa MS Thunder, ima veliki enter i Ž na mjestu, ali lijevi Shift nije splitan (nego je full kao kod ANSI layouta) i onda fali na tom mjestu < i > što mi je osobno užasno iritantno, pogotovo ako dosta radiš u Excelu.

Inače problem je nabavljati kvalitetne ISO mehaničke tipkovnice kakve god. Ima ih jako malo čak i u specijaliziranim shopovima tipa Candykeys.de i Caseking.de (govorim o Varmilu, Leopoldu, Vortexu, Duckyu).

I vidim da ste se raspisali o cijenama, po meni kvalitetnu mehaničku bez 150 Eura ne možeš naći, s tim da i s tom cifrom je dosta nategnuto. Npr. ako si ideš slagati neki modularnu tipa GMMK (da ne trebaš lemiti) - samo baseplate s kućištem ti je 70 Eura, set od 100-injak Cherry switcheva je recimo 40 Eura i još set najjeftinijih (a opet solidnih) Tai-Hao PBT kapica oko 40. I još ju moraš složiti .

Ali se isplati, praktički zadnja tipkovnica koju ćeš kupiti u sljedećih 10 godina.

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk
tutix je offline   Reply With Quote