View Single Post
Staro 09.03.2019., 16:20   #20
Blue Spirit
Premium
Moj komp

Blue Spirit's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Matična je ispravna i ostale komponente , treba samo usnimit windowse .

Prije 2 dana, prijatelj iz Dubrovnika imao je isti problem, ima na PC u WIN 7 32bit koji savršeno radi ali zbog igre koja zahtjeva 64 bitne windowse išao je usnimit WIN 10 64

Preko Microsoft creation toola pripremio je USB i instalacija mu zapne na PRVOJ sekundi na samom učitavanju instalacije (isto GIGABYTE ploča), da stavi DVD bilo bi isto.

Kad sam imao taj problem izgubio sam preko 10 sati i nemislim gubit ni sekunde više.

Dao sam rješenje koje provjereno radi : sa DISKPART -om napravit bootabilni HARD (spojit ga na MBO sa SATA power i data kablom) sa njega usnimit windows na NORMALNI hard isto kao što bi ste usnimili sa USB-a ili DVD-a .

Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Ovdje imaš izbor adaptera SATA na USB s kojima biš trebao moći se pomoći s laptopom ako biš pratio sugestiju od Blue Spirita https://geizhals.eu/?cat=hdadko&xf=1...TA%7E11189_USB
Mislim da bi to trebalo raditi i s jednim hard diskom, napraviš dvije particije, na onoj drugoj pripremiš instalaciju pa onda instaliraš na prvu. Jedino nisam siguran hoće li baš windowsi dopustiti instalaciju na sami instalacijski medij. Lako moguće da to neće ići.

S time samo može pripremiti HDD za instalaciju preko laptopa i ništa više.

Nisam siguran da bi to radilo da sa bootabilnog harda instaliraš windowse na isti hard ...

Ako ima LAPTOP CADDY onda mu to ni netreba.

Pošto ima 2 laptopa a nema dodatni desktop PC.

Da spoji sa adapterom / usb ladicom, dodatni HDD na laptop i pripremi ga sa DISKPART om i prebaci fajlove iz ISO fajla na taj hard ( prilikom toga svi podatci bi bili pobrisani sa tog hardiska)

Kad budeš pripremao hard sa DISKPART om, kad dođeš do koraka br. 12 - kad treba formatirat hardisk napiši ovo: FORMAT FS=NTFS QUICK inače ćeš se načekat ako ne napišeš quick.

Onda treba spojiti taj pripremljeni " windows bootable HARD " na sata i naponski kabl na matičnu ploču.

I tek onda stisnut F12 i pokrenut instalaciju windowsa sa pripremljenog hardiska na normalni hardisk od PC-a.

/connect 185.107.96.125:28990

server rcon: oldschool

COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv

Zadnje izmijenjeno od: Blue Spirit. 09.03.2019. u 17:41.
Blue Spirit je offline   Reply With Quote