View Single Post
Staro 09.03.2019., 07:33   #1695
Vjeko
V.I.P. član
Moj komp

Vjeko's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
- Q Software se jos doradjuje i svako malo izadje nova verzija za dasKeyboard ali neke stvari jos nisu ispolirane kako treba, veliki "Q" nob i dalje moze sluziti samo za volume i stiskanje tog moze samo pozvati Q app dok ekipa po forumu uredno trazi da se moze preprogrmairati da bude "mute" ili nesto drugo.
Q software je sranje sa kojim ja ne mogu da izadjem na kraj. Nakon svakog restarta pizdi da ne moze pronaci tastaturu nabijem ga.
Nakon onda sto istekam USB hub kabel (4Q ima usb gore i samim time 2 usb-a se moraju ustekat u komp) nekad proradi, nekad nece, nekad bi probio monitor sa sakom koliko me nazivcira.
Jedanputa sam uspio nastimati rasvjetu kako zelim, sada vise nemogu promjeniti jer Q sranje ne vidi tipkovnicu. Sranje.
Samo zbog tog sranja od programa razmisljam da saljem sve nazad iako mi se tipkovnica dopada.

Citiraj:
- Ista stvar je i sa light profilima, fali mi "ripple" effekt kod kucanja tj active mode jer trenutno u softwareu (za 5Q) imam samo passive mode. Htio bi da mogu pobojati svaku tipku kako zelim kad je stisnem i da nakon par sekundi feade nazad u generalnu boju - znaci efekat tipkanja , to jos nema. Za sad jos nisu to isprogrmairali na 5Q, mislim da neke jefitnije kao 4Q to cak imaju tako da ne kuzim sto su zakomplicirali kod 5Q da to nemogu aktivirati (navodno ce biti jer ekipa to trazi po forumu ali nemao neki ETA).
Neznam bas da je 4Q jeftinija, cijena 4Q i 5Q je bila ista (200eur). Ja sam 4Q uzeo zbog izgleda, osobno mi je ljepsa. Volume nob se kod mene ne moze stiskati, nema tastera ispod, ali reagira brzo tako da mi mute ni ne treba jer se moze jako brzo utisati.

Citiraj:
- sto se tice osvjetljenja tipki jako je dobro i nema light leakova/spilla, cak i na HR gravurama nije primjetno neko znacajno odstupanje u intenzitetu sto je dobro jer gravirnje HR slova nije centrirano nego uvijek negdje sastrane na tipki posto je UK layout centriran (kao i na svim nasim graviranim tipkovnicama ali neke zbog vrste switcheva imaju slabo osvjetljena HR slova, 5Q je dobar po tom pitanju).
Imam DE layout i dobro sve izgleda do one 3 led diode gore desno, num lock, caps lock i ona koju nitko ne koristi. Te 3 mi plafon osvjetljavaju. Srecom se ne primjeti da su presvijetle dok se ne gleda direktno odozgora u njih a to ne rati nitko.

Citiraj:
- kuciste tipkovnice je masivno i od metala dolej i gore tako da je super teska i ne klizi nikud na sto god da je stavis, pravi premium feel na dodir i podizanje
To se i meni dopada jako. Cekam kad ce me ona moja nazivcirati dovoljno da isprobamo kako se Q4 ponasa u obiteljskom nasilju
Vjeko je offline   Reply With Quote