Po meni ovo nije problem s bootanjem jer ako vidiš windows logo već je prošlo tu točku.
Biti će to po meni do grafike i kompatibilnosti s UEFI modom. Imao sam sličnih problema na jednom, doduše dosta starom, laptopu na kojeg nisam ništa uspio instalirati jer je dosta rano u postupku instalacije crashalo.
Ono što sam na kraju uspio izvesti je da sam na nekoj od brojnih Linux distribucija koje sam isprobao pritisnuo TAB nakon što nije uspjelo pokrenuti meni u kojem sam kao trebao izabrati što želim instalirati. Kada faila taj GUI pritiskanjem TABa dođe ti nekakav text mode meni preko kojeg se može onda nastaviti instalacija i dalje nakon toga ide sve normalno.
Problem bi se trebao moći zaobići ako instaliraš u UEFI legacy modu, kako je kolega spomenuo, jedino vodi računa da ponegdje je ta opcija čudno izvedena. Negdje piše "Turn off UEFI", drugdje je "UEFI Legacy" a na trećima imaš boot meni na kojem imaš sve moguće kombinacije za bootanje duplo, za UEFI mode i BIOS odnosno legacy.
Kod tebe se čini da je ova treća opcija. Dakle, trebao biš imati opciju "UEFI <stick taj i taj>" te "<stick taj i taj>" (bez UEFI) pa svakako probaj oba. (pod boot option #1)
Ima li to računalo grafičku karticu?