Evo samo da napišem ukratko moju zgodu sa poštom.
Svi znamo da i dalje (unatoč direktivi iz EU) oni naplaćuju small packet ili petite paque pošiljke sa 4,5kn
E pa ja sam imao okrša s njima prije mj. dana kada sam u periodu od 5 dana dobio 8 takvih paketa i na 7 njih morao platiti tu dađbinu (i sve sam morao otići sam podići jer se poštaru nije dalo, nego je ostavio poruke da me nije bilo iako sam bio doma).
Žalio sam se dva puta, i oba puta sam odjeban ko majmun, da nije istina da sam bio doma i da je on zvonio (a portafon budi mrtve kad se pozvoni), a ja tvrdim da nije zvonio.
I dobro tu sam odbijen, ali sam popizdio kad sam na 6 od tih 7 paketa, za koje sam platio 4,5kn, vidio da nema nikakve oznake "small packet" i fino to fotkao i žalio se i na to.
Nakon odjeba od strane pošte, dali su mi ovu adresu
prituzbe.povjerenstvo@posta.hr i tamo poslao poduži email i nakon skoro mj. dana (zakonski rok) su mi poslali poštom (čudnog li čuda) rješenje koje kaže:
da su utvrdili da je pokušana dostava i da me nije bilo kod kuće (iako imam skoro pa nepobitne dokaze da jesam bio doma) i da moja ćalba na to nije osnovana,
ALI, da je ustanovljeno kako se dogodio "PROPUST" od strane službenika i kako nisam morao platiti dađbinu na tih 6 paketa i kako će mi vratiti lovu za to uz zateznu kamatu
Dakle, ako imate vremena i volje (a siguran sam da ste mnogi platili koji put pošiljku na kojoj nije pisalo ono što mora da bi oni smjeli naplatiti to) onda šaljite žalbe sa fotografijama.
Edit, evo i linka za obrazac koejg su naravno napisali na komadu papira pa sam morao prepisivati
https://www.posta.hr/UserDocsImages/...nadu_stete.pdf
Nije neka lova, ali nek se hebu, nedam ono što ne smiju naplatiti, i da, ja ovo šaljem dalje na HAKOM.