View Single Post
Staro 07.03.2019., 19:11   #4288
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor dmr Pregled postova
a sta mislis o opciji da se na originalni kuler stave veci ventovi, po potrebi skinuti skroz onaj metalni dio oko ventova!? Ici i sa ventovima veceg precnika i koji su deblji pa ce samim time raditi na manje obrtaja i biti efikasniji.

EDIT: Evo gledam ovaj video i isti slucaj kao i kod tebe, ono sto se moze zakljuciti da originalni kuler radi dobar posao ali mu treba vise protoka vazduha. Mislim da kada bi se stavili veci, dublji, efikasniji ventovi na originalni kuler imao bi odlicno hladjenje sa manje obrtaja, tj. buke. Ali posto si vec kupio taj morpheus onda idi sa njim, i u videu se vidi da sa originalnim basplateom morpheus hladi bolje vram u vrmove.

Ni pod razno. U stvari, ovisi od grafe i od kulera, znatno.
Meni je riknuo vent na 7970, skinuo sam cijeli oklop s ventovima zajedno, jer tak ide, stavio dva 92mm sa jednog cpu hladnjaka, složio im krivulju u ab-u, i radilo je par dana dok se nije počelo pregrijavat opet jer se vrm-ovi nisu hladili kak treba.