View Single Post
Staro 07.03.2019., 17:30   #1058
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp

RimtuTiTuki's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Raspravljalo se već o toj tezi (valjda kad je ekipa trebala utrpat svoje majnerice) da je kao gore kupit od gamera nego od majnera. Yeah right! Priča o razvlačenju materijala i "naglim" promjenama temperatura kod gaminga ne drži vodu ni najmanje. Kud promjene temp. moraju biti ekstremno veće, a još se zapravo i ne radi o naglim promjenama kao što se želilo prikazati. Treba uzet u obzir da gpu kod minera ima drastično više radnih sati, ventovi se stalno troše, meću se alternativni biosi (radi kojih je masa gamera tu na forumu imala problema dok nisu skužili, a neki nisu mogli rješiti problem nenormalnog ponašanja gpu)
Ako je ovo tema o nvidia karticama... onda govorimo o nvidia mining karticama.

Koliko ja znam, nisu se stavljali nikakvi modani BIOS-i. Glavna prednost majnanja s nvidiom je bila mala potrošnja struje - kartice su radile na 55stupnjeva, bile su undervoltane do ruba rušenja, mazile su se i pazile jer su bile izvor zarade.

Jedino što se bi se moglo reći da se trošilo su ventovi.

Ja sam majnao sa jednom ATI280 jedno godinu i pol dana - radila je u groznim uvjetima - mala prostorija u kojoj je bilo 45stupnjeva, i pržila se na 95stupnjeva cijelo vrijeme... prodao sam je frendu koji je majnao na njoj sljedećih godinu dana. Kartica i dalje uredno radi i vrti sve igrice uredno.

Ukratko.. mislim da se polovne nvidia 10x kartice mogu kupovati bez straha.