Citiraj:
Autor vladog
Pozdrav.
Trebam savjet za kupnju kućnog NAS servera.
Služio bi u glavnom kao multimedia centar (Plex), spremanje slika, dokumenta i još po nešto...
Spajati će se najviše 8 raznih uređaja (PC,Laptop, Mob ) na njega u istom trenutku.
Svakako bih radio backup bitnih stvari na externi HDD.
Čita sam postove par stranica u nazad i ostalo mi je par pitanja.
Trebam li u opće NAS s više od jednog diska za ove potrebe?
(Mislio sam ići na dva diska i RAID1 ).
Jeli se kome pokvario jedan disk na NAS-u s dva diska?
Jeli netko instalirao DOCKER na NAS i koji su memorijski zahtjevi?
(Za sitno programiranje, ništa profesionalno)
I na kraju što kupiti? Htio sam synology ali mi je cijenom pristupačna
jedino "j" serija, koju niste hvalili jer osnovni model.
Hvala na odgovorima.
|
Citiraj:
Autor Lewis
Problem kod "j" model je sto Plex zahtjeva jace procesore, vidio sam od nedavno nesto da postojhi sad neka Beta (vise alpha i zahtjeva Plex Pass/paynin verziju) za ove obicne modele sa Relatekovim i Alapuna procesorima ali obicno je PLEX u storeu samo za intel procesore oliti DS+ modele pa svakako prvo provjeri dali ima plex za model koji ciljas.
Najjefitniji DS218+ ti je oko 2800kn smao NAS. Mislim da 118+/119+ niti nema u ponudi.
|
ekipa, vec jako dugo razmisljam sloziti kucni NAS, previse mi diskovlja u PC-u, mora stalno raditi da bi mogla zena nesto gore streamati, itd itd...
imam viska i5 4590 koji stoji, imam kuciste i napajanje, trebala bi mi soc 1150 ploca koja je dobra za NAS....
preporuke? software? potrpao bih unutra jedno 15Gb diskovlja, backup mi cak nije ni bitan jer bi gore bila samo multimedija prakticki... ali otvoren sam za ideje i prijedloge...