Bok svima.
Pazi ovo: A1 imam na službenom mobitelu, i prije no što sam uzeo Homebox u nekoliko navrata sam mjerio brzine, i to većinom vikendom, kad bi mreža trebala biti natrpana. Na mobu je download 35-50 mpbs, a signal 3ili4 od 5 na indikatoru.
Reko super, modem bi trebao hvatiti i više.
Nakon 2 tjedna natezanja sa majstorima u Overseasu, konačno je stigao Homebox. Otvorim router, vidim i 2 antene - reko super, signal će biti još i bolji.
Kad tamo - kifla. Signal pokazuje i jači no što jena mobitelu, ali brzina max 20mbps, to u najboljem slučaju, evo sad je dwld 5.9.
Primijetio sam i da je upoad veći nego na mobu, samom time zaključujem da se router spaja na drugu mrežiu - jači signal ali manja brzina.
SZK me naravno upućuje na "test preko LAN-a, isključivanje svega, doba dana, etc", ali ja na *ebenom mobitelu na istoj lokaciji imam 2 ii 3 puta bolju brzinu!?!?!?!
Prije 1g sam probao sa Tele2, brzina je bila super, onda je pala, probao sam i sa Iskrinim antenama - nije pomoglo.
Izgleda da nemam sreća sa 4G mrežom - ali jebote ovaj dio sa istom mrežom, istom lokacijom i mobitelom mi nije jasan. Naravno router imaminimalne mogućnosti podešavanja.
Ili sam možda u krivu?