View Single Post
Staro 04.03.2019., 10:05   #1151
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor warlock25 Pregled postova
Mucite me. Kaj se fakat vidi tolika razlika lijeve i desne strane monitora na VA matrici. Velika razlika VA-IPS?

Sent from my H8266 using Tapatalk
Nakon godina IPS-a (Dellova), sada sam na Philips VA monitoru.
Prvotno je bilo razočaranje, jer boje nisu tako živahne, ali zbog bolje kontrasta, vidiš više detalja (i to osjetno).

S obzirom da se i koristi za rad, na tamnoj pozadini, VA ovdje rule-a IPS, i puno mi je ugodnije za raditi (doduše ovaj monitor je 100Hz, a prošli je bio 60Hz, ali mislim da i kontrast igra svoju ulogu).

Monitor je 34" uw, curved, ali se vidi shift na lijevoj i desnoj strani, nije to izraženi colorshift, nego nešto što do sad nisam vidio... kao da gledaš one 3D sličice za djecu... tako mi izgledaju lijevi i desni rub ekrana.

Blur na ovom philipsu ne vidim jako, ali kratko sam imao AOC-a, i tamo je bio jako izražen, čak kod scrollanja textova, i tako nisam mogao raditi.

Ipak uz sve navedeno, idući monitor će 90% biti IPS, vjerojatno LG nano-IPS (neću mjenjat monitor par godina, tako da će valjda taman pasti cijene), ili OLED.

Da ja osobno biram između dva AOC-a, IPS i VA, odabrao bih ipak IPS. VA može proći kod vrhunskih modela (moj Philips je neki mid model, i ok je), ali imao sam tog AOC-a i meni nije bio prihvatljiv u VA varijanti.
Elven je offline   Reply With Quote