View Single Post
Staro 27.02.2019., 21:52   #492
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor manletkingio Pregled postova
Plaćaš eventualno samo razliku PDV-a Hrvatske i države iz koje naručuješ. U njemačkoj je PDV 19%, kod nas je 25%. Artikl koji sam kupio je na stranici bio 299 eura, ali na kraju kad sam plaćao u košarici sam platio 317 eura. To je tih 6%. Naprimjer kad sam za Amazon.es (španjolska) nešto naručivao, platio sam 4% više zato jer je u španjolskoj pdv 21%.
Neke stranice kao npr. EVGA.eu već uračunaju u cijenu tvoj lokalni DPV, većina to ne radi. Na amazonu.de i ostalim eu amazonima je ista situacija. Cijena je recimo 350 eura, ali kad ideš platit cijena se poveća za tu razliku PDV-a, ovisi koliki je pdv EU zemlje iz koje naručuješ.
Jedina iznimka ovome je Scan.co.uk koji mi nikad nije naplatio pdv razliku UK i Hrvatske. To je neka greška kod njih, možda su već popravili.

Dostavu sam platio 20 eura preko DHL.
BIla je ako se ne varam još opcija za DPD koja je bila 25 eura. Ja naravno uzeo jeftiniju.

Čak i sa tih 6% i 20 eura dostave došlo me 550kn jeftinije nego da sam kupio tu taj isti artikl. Blago švabama. Dostava je njima besplatna, sve dostavljaju kod njih isti dan i naravno ne plaćaju 25% poreza nego 19%.
Znači švabi je taj isti artikl 830kn jeftiniji nego nama koji kupujemo u Hrvatskoj. Još zarađuju tri puta više.
Tajl3r je offline   Reply With Quote