Citiraj:
Autor fanATIk
Mi većinom koristimo Unolastic ili Mapei Aquadefense. I jedna i druga su jednokomponentne. Unolastic je onak gumast kad se osuši, dok se Aquadefense pretvori u plastiku prilikom sušenja. Unolastic je jeftiniji malo. Koliko su dobri? Realno, ko to zna, nikad nigdje nije procurilo, no nigdje nije ni bila poplava. Realno, ako su pločice dobro postavljene i dobro pofugirane, nebi smjelo curit.
|
Možeš ti pofugirati koliko god hoćes,fuge nisu vodonepropusne...većina običnih fug masa je samo vodoodbojna,ali piju malo vodu...kao i pločice,recimo porculanske imaju upojnost 0,1%...znaci piju malo vodu...jesu to mali postotci,ali u tušu s godinama...pa računaj...pogotovo kad kod nas netko kupi jeftine pločice pa misli da će keramičar to idealno sve riješiti...
Napostavljao sam se tih tuševa u HR i u DE...prije sam radio kao keramičar.
Na Lanistu sam se namjenjao pločica u onim novim zgradama jer su bile jeftino smece od Vojnić keramike,pa su pile vodu i u tušu imas onda tamnije i svjetlije pločice pa je bilo reklamacija ajme.
Samo epoxi fug masa je 100% vodonepropusna,ali to si sigurno nitko kod kuće ne stavlja,s tim sam radio samo par mesnica i autopraonica jer su skupe ko sam vrag.