View Single Post
Staro 24.02.2019., 19:28   #384
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
zapravo se slažem s tim, i iako "router mora imati male antenice kao i mobiteli ali vueeelliiiiku osjetljivost da bi ga čuo" ne smatram nužno nonsensom, dio korisnika kojima je takvo nešto potrebno je iznimno mali.

zagovara se veći broj slabih malih ap-ova po svuda VS jedna gromada od routera koja će pokrit kuću, a do sada nisam upoznao niti jednog kućnog korisnika kojemu to treba, svi bi rado jedan jači router i da s njim završe priču.

recimo dok je meni hap tower bio u kući, svojim jadnim signalom je jedva pokrivao cijeli kat, s time da 1 zid dalje i brzina je bila ispod 10mbita, na terasi iza zida nije ga ni bilo. dvorište nula. vrt nula.

stavim tp-linka sa 3 lijepe velike antene. cijela kuća pokrivena sa max brzinom koju mi dsl daje, kompletno dvorište , vrt i pergola 20+mbita.

sjednem u auto na parkingu, koje je pored kuće gdje nema prozora, i u autu - 7mbita. zapravo je bilo 7/7, tako da nije da je uplink umro, već je bio max koliko mi na dsl-u ide.

bilo je situacija da sam ljudima montirao jači AP, i onda speedtest 2 kata dalje pokaže 20/1mbit, ali to je većini dovoljno.

ovo za udaljeno spajanje - sjedim na terasi, cca 600njak metara udaljen od centra grada, ulovim AP od kafića za kojeg znam da je u centru, spojim se i radi. iznimno loše, ispod 1mbit, ali radi (a radi jer kafić ima jedan nabrijani zyxel sa velikim antenama na terasi ispod tende).

za uredsko okruženje gdje je uplink također bitan, to naravno nije rješenje i tamo ima smisla simetrična veza.
jp_rv je offline   Reply With Quote