Citiraj:
Autor donkimizer
Eh, ma kupovao sam prije neke, TPA3116D2 čini mi se i nekakav random SMPS, jedna od dvije TPA pločice nije radila, napajanja su bila treš i sve je zujalo u zvučnicima, al jedna pločica je radila dobro na akumulatorskoj bateriji.
Gledam ovog kandidata...
https://www.ebay.com/itm/DC12V-TDA89...8A9~:rk:9:pf:0
Pretpostavljam da mi treba takva varijanta koja nije BTL da može preživjet 4 Ohma.
Btw, zašto kažeš soft start neću trebat? Ovaj TPA + napajanje šta imam bi pošteno grunuo u zvučnicima pri startu, morao sam prvo palit sve i onda tek spajat zvučnike na amp. 
|
TDA8932 ima mute funkciju(ili Window Protection; WP)i overcurrent protection, tako da ti to eliminira "thump" prilikom uključivanja i isključivanja. Soft start služi da zaštiti pojačalo od uklopne struje, što se nužno ne odnosi(barem ne izravno) za zaštitu zvučnika.
Čitao sam da TDA8932 može pogonit 4Ohma u BTL i SE konfiguraciji, iako je optimalnije 4Ohma pogonit u SE konfiguraciji. U BTL konfiguraciji će imat više topline na čipu, vidio sam neke kako na čip stave haldnjak ili ga zaljepe za kučište radi boljeg odvoda topline.
Za napjanje možeš korisit neki 24V meanwell(što kvalitetnij to bolji) i na izlaz stavit neki jednostavni CLC filter da se rješiš HF smeća iz napajanja. Ovisno koliko je valovit napon na izlazu napjanja i koliko je dobar PSRR čipa(na datoj frekvenicji ofc), na zvučniku u pravilu s OK napjanjem nebi trebao imat previše šuma koji se može čuti.