@Collossus
Raspravi se i nadam a ne samo bezvezno trkeljanje (tu i sebe ubrajam).
E sad, tvoja stvar što si bio naivan i nasjeo na hypetrain, barem danas a i pošto si stari prdonja ko i ja, bi ti moralo biti jasno da je sve šit dok se ne uvjeriš osobno da je drugačije. Gameplayi su uvijek pomno birani - pa neće valjda dat vani clip di se vide svi nedostatci igre i onda još očekivati dobru prodaju? Tu spominješ Anthem pretpostavljam u kontekstu lažnog oglašavanja (jutub revjueri itd), a vidiš, ja ni jedan revju koji sam pogledao nije ju nahvalio, dapače, posrali su je...
Igra je ukrajinska i oni drugačije dišu od zapadnjaka... Voiceacting na engleskom je katastrofa ali upali ruski i budi iznenađe iako kužim ako ti to nije to ali igra poluproizvod nije... Ima bugova ali ništa što se neda popeglati kroz patch ili 2. Ništa strašno ali neću o bugovima jer se ne dešavaju svima isti bugovi (meni npr ne radi dx12). Igre danas su postale prevelike i preambiciozne i bugovi su skoro pa normalna stvar - glavno da nije ništa gamebreaking (ne govorim da toga nema) i da se da popraviti. Mislim da nema igre koja je popeglana odma po izlasku... Tako da ono...
Ne znam na kakve kontrole lika si ti navikao ali meni se lik čisto fajn kreće kroz igru, lijepo i fluidno. Ne znam što ti tu nije jasno? Da ima scena di zaglaviš jer si zakačio za neki kurac - ima -ali niš strašno. Gameplay je super i mislim da je izbor za "drži tikpu" više stvar toga da ne bude da ideš pokupit loot a popneš se na stepenice ili nešto slično. Ok, to ti smeta a meni ne. Nije mi smetalo ni u prijašnjim nastavcima - tako su odabrali da će se igra igrati, ljudi se nisu žalili i to je ostalo. Na kraju krajeva ni prva ni zadnja igra koja to ima ali razumijem da to nekom ne paše.
Ovdje ne kužim što si mislio reći pa bi te molio da malo bolje objasniš:
Mehanika kretanja, AI, okolina, hitbox sve je toliko bugovito da je to nenormalno za povjerovati da je prošlo beta testiranje i dobilo zeleno svjetlo. Ja bi ciljanje mišem (za kontroler neznam) ja bi u ovoj igri nazvao sve osim prirodno, osim ako nisi rak rođen ispod vode, pa plivanje i kašnjenje po ekranu dok ciljaš ima osjećaj realnosti na koju se neki pozivaju.
FOV je užaš i postavke su užas - tu se slažem ali se ne slažem s ovim:
Far Cry se spominjao kao usporedba, samo u kontekstu usporedbe hitboxa, fluidnosti i jednostavnosti kretanja lika, stealtha, AI NPC-a, pucanja iz oružja jer su neki radili usporedbu sa istom, ja ih nebi uopće uspoređivao osim u smislu da su obje igre FPS tip.
Mislim, kakav to FarCry ima stealth a da je bolji od ovog? Isto je rudimentaran ko i ovaj. AI NPC u FC?! Ne kužim, bolji je? Isto sranje ko i u svim igrama. Veze s vezom FC gameplay nema sa metro gameplayom - totalno drugi đir... Ko da uspoređuješ Gears of war i novi RE2. Jednostavno je drugačije i ne kužim zašto ekipi to (a i druge stvari) u exodusu smeta a nije im smetalo u LL ili 2033?
Igra je false advertising smeće, loš nedovršen konzolaški port, još jedan u nizu, taman kad smo mislili da su ta vremena iza nas.
Apsolutno ne. Port je dobar, igra izgleda vrhunski, krajolici su predivno, leveli bogati i nema C/P sve je poredano kako treba. Jedine zamjerke idu na totalnom sranju od settingsa (to bi rješilo 70% problema) i bugovima (ja ih baš i nisam toliko osjetio). To što je Epic excluziva nema veze sa ljudima koji su stvarali igru nego sa njihovim šefovima, oni kurca neće dobit od epica jer rade za plaću a ne za bonuse od prodaje itd.