Tema: Metro Exodus
View Single Post
Staro 22.02.2019., 17:30   #746
Colossus
Premium
Moj komp

Colossus's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Po vašim komentarima, izgleda da je igra srednja žalost u tehničkom smislu (optimizacija i AI). Ajoj

Sent from Usreo Mobara

Grafika,setting i atmosfera super, ajmo šta nevalja:

Ovo je moj dojam nakon sat i pol igranja igre.

Voice acting je toliko preloš, ok, ne očekujem od Rusa da zvuče kao iz filma, pogotovo ne američkog, ali brate mili, bar su mogli uposliti voice acting glumce koji znaju posao, i reći im da nabace ruski naglasak. Ovo je preloše, para uši, još su glasovi totalno u nekim scenama offsync sa onim što se događa na ekranu. Ko da gledam američki film sa ruskim voiceoverom sve glasove daje jedan glumac.

Priča mi NPC 2 metra od mene, dok se glasovi i subtitlovi guardova miješaju sa istim jer su praktički iste jačine kao i ovaj što stoji kraj mene. Sve i jedan zvuči isto, generic russian number 123, ko da je 80% glasova davao isti lik. Naravno glavni lik je mutava kučka, svi nešto seru oko tebe, naravno u stilu što prije da izgovore tekst bez pauze između rečenica, glavni lik nula bodova u 2019 godini, u kao atmosferičnoj story driven FPS igri.

Za svaki kurac moraš stisnuti tipku za interakciju (popni se stiskaj i drži tipku, oš ući u cijev ne crouch nego stistni tipku da lik puzi, oš otvorit nešto tipa vrata nije stisni tipku nego DRŽI tipku cijelo vrijeme, što je zamorno kad je to non-stop umjesto u scenama gdje bi trebalo biti napeto. Ajde i to nebi bio neki problem da su napravili ikakav sistem da razlikujem item koji mogu pokupiti od ostataka levela bar dok ne naučim kako šta izgleda i šta se može u igri a šta ne. Ako drziš predugo, lik napravi kontra radnju tipa upali opet fenjer kad ga želiš ugasiti, ajde ponovi radnju.

Stalno zapinješ za neki kurac oko sebe ili sa strane ili na podu, nemaš pojma ni šta ni gdje, ono osnove level designa je radio mali od susjeda u nekim dijelovima igre.

Takozvani pacing je živa katastrofa, svaki put pokušavaju napravit neki buildup i napetost do neke scene, samo da bi nabrzaka proletili kroz završetak scene, pol zvukova ko da fali u istim tim scenama.

Brightness slider ili sam ja lud pa nisam vidio ili ga nema u igri.

Za FPS ako nije 60+ cijelo vrijeme na ultra mi je najmanji problem.

I uz ispravljen FOV, motion blur i onaj mouse settings preko configa, imaš osjećaj da mičeš miš pod vodom dok ciljaš (Vsync OFF), to ne da kasni (što isto nije neki problem ako se super slozi tipa Alien Isolation je imao istu foru) nego telegrafira jedno 2 sekunde poslje tvoj pokret ruke. WTF.

Dojam preciznosti hitboxa prvog pokušaja preciznog gađanja:

Stoje 2 guarda, moram sneak kraj njih, ok 2 minute prije toga igra te nauči da bacis konzervu za distract, bacaš konzerve na bačve, oko sebe na pod, ne jebu 5 posto, ok vidim AI će bit više miss nego hit, a bome i hitbox, čučim, naciljam guarda koji stoji ko kip dok priča, ravno metak u glavu sa silenced pištoljem, NIŠTA ni damage ni ikakva reakcija guarda da je pogođen fizički kao da metak prolazi kroz njega, what was that some noise (silenced pistol usred jebene mećave pucam) odmah homing beacon na tebe sakrivnog iza kutija. Ok entuzijastično odmah krenuo sa hardcore težinom pokosili su me sa prvih 3-4 metka koje ispuca, iako sam ubio 2-3 konada, taman kad udaram od pod mrtav, čuje se ona waifu sa strane ITS ON I AM COVERING YOU!! Hvala ženo nemoj me više spašavati ESC-quit game. Vratim se kad budem imao više živaca još jednom gutati ruska developerska dječija govna bolesti da bi negdje ispod našao jako dobru igru.

Možda se popravi sve kad se igra otvori u veće sekcije, i kad nebude ovih rail-mount scena gdje samo promatraš i koje se vuču brzinom puža uz preloš voice acting, i kada budeš sam sa monsterima i istražuješ svijet.
Colossus je offline   Reply With Quote