View Single Post
Staro 20.02.2019., 14:04   #3658
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp

darkydark's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Evo kako je moja trakavica završila:

S obzirom da artikla koji sma prvobitno za CM naručio nije bilo - ponudili zamijenski na što sam pristao.

Preuzeo zamjenski u petak navečer pred zatvaranje, došo doma, a kad ono zguljeno staklo, packe i oštećenja na plastici proizvoda.

Šaljem odmah mail, odgovaraju u sub ujutro da naručuju odma drugi i da ovaj vratim kad mi odgovara. Artikl dobivaju u subotu prijepodne.

Utorak me zovu da je novi artikl stigao i da me u znak isprike čeka i poklon bon od 100,00kn. (CM Vrijednost artikla 150kn, redovna oko 300kn) Znači ispalo me 50kn, jer bon ću iskoristiti za stvari koje bi ovak i onak kupio.

Eh sad, sve je to divno i krasno no:

Zakona se nisu držali dok nije "MINGOS - Ured za inspekcijske poslove" krenuo mahati sa toljagom. Što znači da se to moglo riješiti od početka i nije trebalo biti drame.

Kupovina jebene žarulje trajala je tri mjeseca i da su uspjeli "greškom isporučiti" korišteni, zgrebani, masni proizvod.

Da prijave Mingoju itekako imaju smisla, ako imaju uporište u zakonu i da se trgovcima netreba naguziti. No isto tako ne pisati prijave za stvari koje nemaju temelj u zakonu i biti galamđija, jer ekipa za pultom nema apsolutno nikakve veze sa odlukama niti imaju ovlasti išta odlučiti.

Ono što netko kaže da Links to financijski nije osjetio, bez brige budite, definitivno nije, čitav trošak koji im je ovo uzrokovalo je kao da netko od nas umjesto jednog, sutra pojede dva pereca. No s druge strane ego je jako zajebana stvar.

Vidim da neki neznaju po kojem principu funkcionira Inspektorat: Ideja nije da inspektori idu okolo i pišu kazne kome stignu, odnosno nije primarno represivna nego edukativna. Ako je poduzetnik "zastranio" da mu objasne koji je pravi put. Da je Links i dalje inzistirao da on nikome od nas nije ništa dužan, onda bi mogli pričati o eventualnim daljnjim postupanjima, ako inspektor smatra da je prekršen zakon. Tek nakon toga i podužeg procesa bismo mogli pričati o nekakvim kaznama. Ovak je čitava priča još i brzo završila.

i7 11850H, 32GB, 17.3” FHD, RTX A3000
1TB A2000, 2TB KC3000
Linđa

i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
darkydark je offline   Reply With Quote