Citiraj:
Autor donkimizer
Vidim da si upućen, pa da te pitam za bezbroj savjeta.
1. Trebam 4-kanalno pojačalo (ili 2 2-kanalna, ali rađe bi sve u jednu kutiju nagurao). Bar čistih 10W po kanalu, flat u svim uvjetima (da se ne raspada ko neke klase D pod različitim impedancijskim loadovima i kutevima) i naravno podrazumijeva se da dobro zvuči. 
Škrtarenje na maksimum. Imaš kakav prijedlog za dizajn/komponente i okvirni budžet potreban za to?
2. Jel se isplati samogradit snagaška/razglasna pojačala, cca 1.5-3kW snage u usporedbi sa kupnjom istih budžetnih primjeraka koji bi mi vjerojatno bili dostatni za moju uporabu? Kolko pamtim s Behringerovim inukeovima dobiješ najviše W za kunu, ali sad su i oni dobili ljepše kućište, novo ime i naravno deblju cijenu.
|
1. Osobno nemam ništa protiv klase D, mislim da je većina toga u implementaciji. Nedavno sam sa aliexpressa naručio ove module:
https://www.aliexpress.com/item/Low-...4ecf4c4dWFgqzZ
Čak zvučali loše, iako bi ih odobno nadogradio(povećao kapacitet na naponskim pinovima i stavio diferencijalni driver ili ulazni trafo na ulaz da ubije ground petljew).
Ako želiš jefitno naruči te module, neko 100w meanwell 12V napajanje i sve spakiraj u kućište. IDK, oko 200 kn bi te izašlo sve.
2. Ako nemaš iskustva, moja preporuka je nešto jeftino i rabljeno.