View Single Post
Staro 18.02.2019., 14:31   #40
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Ni ja nemam nekih previše bitnih podataka, ali opet mi ne bilo svejedno da baš sve izgubim. Na desktopu se dva obična crvena 2TB WD-a kloniraju jadan na drugoga, a pomoću WinRoboCopy alata kompletan sadržaj tih diskova se prebacuje na dva eksterna diska. Synology DS218 s dva također obična 4TB WD-a služi za dodatan backup. U slučaju da desktop PC totalno ode kvragu (ipak je AMD u pitanju), sa strane imam ništ posebno, a opet (za moje potrebe) sasvim solidan Dell Inspiron 5558 (dodan Crucial MX500 250GB + još 4GB memorije) sa zadnjom verzijom Fedore (mada je orginalno došel s predinstaliranom Ubuntu distribucijom).
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Što se tiče backupa općenito, privatno se još uvijek jako malo il nimalo radi. A ni firme nisu bolje, pogotovo male firmice i obrti koji nisu zakonski il na neki drugi način obavezne radit backup.
Lako za po doma, mada ni to više nije zajebancija, ali ako firme još uvijek backup ne shvaćaju ozbiljno, pogotovo kad je ransomware u pitanju - onda nemaju nikog osim sebe samih kriviti za gubitak podataka.
The Exiled je offline   Reply With Quote