I ja sam si prije 10-12 god rekao nikad više hp, ali ovaj zadovoljava MIL-STD-810, znači da mora imati dobru kvalitetu izrade. Između ostaloga, tada sam imao neki vrijednosti 4500kn, što nije isti rang s ovim. Jučer sam ga vidio uživo, da nisam kupio bi t580 i gotovo, a sad sam na mukama. Doslovno sam 50-50.
X1 serija mi je definitivno van budžeta, ovo je već nategnuto. Realno, dosta mi je neki za 5-6000kn s bilo kojim intel procesorom 8 generacije, ali svaki ima neku manu, ili se savija kod tipkanja, kratka garancija, ventilator koji se čuje...a pogotovo kvaliteta izrade nije na ovoj razini, jer ga dnevno koristim na 2-3 različita mjesta, a kad je intenzivan dan, znam ga paliti gasiti, prenositi, otvarati, zatvarati po 5-6 puta, tako da takav moram paziti ko oko u glavi da se ne ošteti, a i vijek trajanja uz ovakvo korištenje će mu biti puno kraći, pa sam se odlučio uzeti kvalitetniji laptop, jer kao što sam napisao u prvom postu, ne da mi se svakih godinu dvije mijenjati uređaje - kad ih jednom podesim, želim ih samo koristiti, a ne se baviti svako malo podešavanjem.
Između ostaloga, puno ga prenosim, ali na jako kratke relacije, tako da mi nije neka prednost bolja prenosivost X1 serije. Iako bi ta serija trebala imati bolje ekrane i bolju izdržljivost baterije, vjerujem da će mi i jedan od ova dva modela biti zadovoljavajući.