Dakle, dosao mi je pod ruke jedan HP 250 G3 kojem je trebalo zamijeniti postojeci HDD sa SSD diskom...
Nakon 4 sata bezuspjesnog cackanja i prckanja sam uspio rijesiti problem...

I to totalno debilnom metodom...
Dakle, isprobo sam sve moguce kombinacije legacy support enabled/disabled, security mode enabled/disabled, 3 razlicita SSDa, itd... Kod instalacije Windows 8.1 i 10 nije uopce mogao prepoznati SSD disk, a kod instalacije Windows 7 se pravio pametan pa nije mogao dignuti drivere za CD/DVD pogon (?!!)... Uglavnom, nikad u zivotu nisam vidio laptop koji bas ovoliko ne zeli da mu stavim OS na SSD...
I na kraju popi*dio, reinstalirao Windowse 10 na HDD koji je dosao sa njim, sve pregazio... Bootao preko HDDa u Win10, instalirao Macrium Reflect, klonirao sve na SSD, swapao HDD za SSD i guess what - bootalo se sve...
Al sad imam skroz drugih problema jer izgleda da ovaj laptop ima nekih svojih totalno suludih problema vezanih uz SSD podrsku jer se nakon sto se boota nakon par minuta samo zblene i srusi i onda vise ne vidi SSD... Moram otkrit sto ga tocno muci...
Htio sam samo metodu podijeliti sa svekolikim pucanstvom, mozda nekom pomogne sa nekim drugim laptopom...