Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 15.02.2019., 21:55   #9875
FujiLim
Premium

FujiLim's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor messiah Pregled postova
Da ti okrenem pitanje na drugu stranu: misliš li da kad zamijeniš 2 pojačala dobiješ više od 3dB razlike u nekom frekvencijskom spektru (pod pretpostavkom da je sve ostalo isto)?
Ne ako pojačalo ima (unutar određenih granica naravno)ravan odaziv od 20Hz do 20kHz.

Nego... Da okrenem temu. Uzeo sam sebi kao projekt za zabavu dizajnirat projekt baziran na LM3886(radi u klasi AB) pojačalu, oko 45W u 8 Ohma i 80W u 4Ohma.
Na netu ima tonu LM3886 implementacija koje variraju od zbilja očajnih do izvrsnih, s tim da je puno više ovih prvih.

Ciljevi:
-stereo pojačalo sa nebalansiranim ulazima(RCA, jer ruku na srce, većina ljudi ne koristi diferencijalni signal u neprofesionalnim audio okruženjima)
-pojačalo koje ne oscilira, tj. stablino pojačalo, dobar kapacitivni decoupling i RC i RL mreže ne izlazu pojačala
-pristojan THD/THD+N na nazivnoj snazi
-eliminacija ili smanjene ground petlji jer ulazni signal nije odovjen od glavnog uzemljenja(nedostatak ne diferencijalnog signala)
-RF filter na ulazu pojačala
-smanjenje RFI zvonjave na sekundaru trafoa zbog ispravljačkih dioda
-subjektivno dobar dojam(vizualni, taktilni i auditorni)

TLDR; kompletan LM3886 projekt s akcentom na kvalitetu implementacije

Pojačalo ću izmjeriti s preciznošću toliko koliko mi to trenutna oprema koju imam dopušta.
Ako vas zanima, kad pojačalo dovršim mogu pojačalo poslati turneju ako ga želite čuti.

Pozdrav.
FujiLim je offline   Reply With Quote