Citiraj:
Autor messiah
Da ti okrenem pitanje na drugu stranu: misliš li da kad zamijeniš 2 pojačala dobiješ više od 3dB razlike u nekom frekvencijskom spektru (pod pretpostavkom da je sve ostalo isto)?
|
Ne ako pojačalo ima (unutar određenih granica naravno)ravan odaziv od 20Hz do 20kHz.
Nego... Da okrenem temu. Uzeo sam sebi kao projekt za zabavu dizajnirat projekt baziran na LM3886(radi u klasi AB) pojačalu, oko 45W u 8 Ohma i 80W u 4Ohma.
Na netu ima tonu LM3886 implementacija koje variraju od zbilja očajnih do izvrsnih, s tim da je puno više ovih prvih.
Ciljevi:
-stereo pojačalo sa nebalansiranim ulazima(RCA, jer ruku na srce, većina ljudi ne koristi diferencijalni signal u neprofesionalnim audio okruženjima)
-pojačalo koje ne oscilira, tj. stablino pojačalo, dobar kapacitivni decoupling i RC i RL mreže ne izlazu pojačala
-pristojan THD/THD+N na nazivnoj snazi
-eliminacija ili smanjene ground petlji jer ulazni signal nije odovjen od glavnog uzemljenja(nedostatak ne diferencijalnog signala)
-RF filter na ulazu pojačala
-smanjenje RFI zvonjave na sekundaru trafoa zbog ispravljačkih dioda
-subjektivno dobar dojam(vizualni, taktilni i auditorni)
TLDR; kompletan LM3886 projekt s akcentom na kvalitetu implementacije
Pojačalo ću izmjeriti s preciznošću toliko koliko mi to trenutna oprema koju imam dopušta.
Ako vas zanima, kad pojačalo dovršim mogu pojačalo poslati turneju ako ga želite čuti.
Pozdrav.