View Single Post
Staro 15.02.2019., 16:59   #2386
messiah
aka Mithrandir
Moj komp

messiah's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor dmr Pregled postova
Pa ne moze windows hendlat WG monitore. Imam HP LP2475W od 2009. i on je wide gamut monitor i uvijek je na njemu bila previse izrazena zelena i crvena, dok je plava u normali. Windowsi nista ne ispravljaju po pogledu color space-a sve dok ne koristis color aware aplikacije. Znaci u igama su zasicenije zelene i crvene nijanse, nekima to godi ali nije kako bi trebalo biti. Sada imam ovaj 32" AOC i on ima siri gamut od sRGB ali je bar podjednako siri u sve 3 strane i zelena i plava i crvena
Izgleda da si u pravu, mislio sam da s tom postavkom Windowsi automatski rade tone mapping iz SDR-a u WCG (DCI-P3 ili koji već namjestiš).

Znam da to Mac ima super riješeno (zajedno s DPI skaliranjem s kojim pizdim na Surfaceu Pro 3 i zakačenim 32" monitor sa strane već godinama).

Nemam doma WCG monitor, pa samo brzo pitanjce: jesu browseri color managed? Mislim da bi Chrome, Firefox i Edge morali biti.

Meni je primarni razlog zašto me vuku WCG monitori jer mi je idući korak razvijanje igara u Unityu, nadam se da oni imaju dobro riješen taj workflow

Citiraj:
Autor nub Pregled postova
Mješate malo. Ako je potreban monitor s točnim bojama za rad, onda se ne gleda gaming HDR monitor već monitor koji podržava hardversku kalibraciju i pokriva adobe rgb ili neko drugo potrebno područje.
Pa nisam nigdje rekao da je color accuracy i WCG isto, to su dva odvojena pojma.

Možeš imat SDR monitor loše i dobro iskalibriran.
Možeš imati i WCG monitor loše i dobro iskalibriran.

Pitanje je samo koji color space odabireš kod kalibracije.
messiah je offline   Reply With Quote