Citiraj:
Autor syss
Bez patroniziranja ijednog clana, ali jel bi ti, kao nepoznavatelj freq spektra na papiru vs. Irl znao prepoznati rupu u spektru samog drajvera na idealnom odzivu kako akustickom, tako i elektricnom te u nepoznatoj kutiji sa svojim doprinosima u prostoru koji je eto takav kakav je i ima svoj utjecaj?7
Nazovi me neznalicom, ali ja ne bi.
|
Morat ćeš to malo reformulirati.

Ako pitaš da li čujem nekakav disbalans u zvuku, na prvu loptu ću definitivno primjetit samo velike probleme. Ako mi daš da slušam krivulju s nekim "problemom" u odnosu na nekakav referentni odziv, onda ću definitivno primjetit mnogo više razlika ovisno već o čem se radi i koliko mi uši dopuštaju.
Što se crossovera između suba i frontova tiče, kao u slučaju o kojem pričamo, u nedostatku opcija, podesit crossover na AVRu, a onaj na subu okrenut na maksimum je najrazumnija startna opcija. Pogotovo ako će se sva daljnja podešavanja vršit sluhom. Dakle zamarat se savršenstvom nećeš, ali nećeš ni bespotrebno počet sa vrlo vjerojatno suboptimalnim postavkama.
A ako te interesira ozbiljna integracija, onda ćeš trebati mikrofon i DSP uređaj koji može vršit EQ, delay i niz crossover slopeova.