Citiraj:
Autor IHrvojeI
Dao sam si malo truda i ovo iskopao:
Metro 2033 - 1.5 miliona prodanih kopija od toga više od miliona na PC-u...
It obviously didn’t get the lasting support at the same time, but despite that, it went on to become a significant success -- it’s referred to as a cult-hit still. But we sailed past a million sales on PC alone, so I think we can stop calling it that, and actually call it a bonafide hit.
Izvor: https://www.ausgamers.com/features/read/3232525
Metro Last Light - Ne mogu naći nikakve konkretne brojke osim nekih izjava da se LL prodao na PC-u 3 puta više nego metro 2033 u istom periodu.
Ovo je sve bez Redux verzija, tako da opet zapravo ne znamo konkretne brojke ali ako ćemo ovo uzeti kao neku smjernicu; PC više voli metro nego što ga vole konzole.
Zato i mislim da se (Koch media / Deep Silver) baš i neće dobro provest ako igra fejla tj bude bojkotirana...
|
Da, to sam i ja tražio i nije se moglo naći precizno. Zato sam uzeo far cry kao neki primjer (legendarni pc naslov, koji je kasnije postao i konzolaški hit, isti žanr - fps sa rpg elementima), tako da je IMO to nešto najbliže.
No u svakom slučaju konzole će outsellat minium 2:1 pc (tako je i far cry 5)
Citiraj:
Autor mamutarka
to je bilo tak prije 9 godina, danas ja mislim da je drugačije
koliko god netko mislio da to nije za konzole, sve više igrača prelazi na tu platformu
dao bog da sam u krivu
|
Citiraj:
Autor mamutarka
sve je moguće, ali na ovo boldano dodaj i PS4, onda će vjerojatno pregazit PC u zbroju
|
Istina. Evo primjer witchera - koji je originalno pc igra. Prvi dio pc eksluziva. Witcher 2 je već multiplatform naslov (x360 i PC) i prodaja je 1:1 prema podacima koji se mogu naći (VGcharts)
Withcer 3 konzole (PS4 i xbox) ukupno prebacuju pc (59:41)
https://www.dualshockers.com/witcher...4-xbox-one-pc/
Tako da je trend da će u orginalu izrazito pc igre (a IMO metro je to još manje od witchera) ipak na kraju biti prodavanije na konzolama. Osobno mislim da će metro biti još prodavaniji na konzolama naspram witcher 3 (IMO 2:1 u korist konzola, na najbolji mogući rezultat za PC)
BTW Keep in mind da kad spominjemo Witcher 3 i FC5 pričamo o iznimno uspješnim naslovima na PC u usporedbi sa konzolama, koji su iznenadili na tom polju, ponavljam - određeni COD nastavci su imali po 2-3% od ukupne prodaje na PC (no to je drugi ekstrem).