View Single Post
Staro 11.02.2019., 11:00   #172
Immortalis
Slobodan leni seronja
Moj komp

Immortalis's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Knjigovodstvena konfa

Trebam preporuku konfe za knjigovodstveni ured. Koristit ce se office i knjigovodstveni program synesis.
Pokusao sam naci neku preporucenu konfiguraciju za taj program, ali na njihovim sluzbeni stranicama nema nista, ili sam ja corav i ne mogu naci nista.
Uopce ne znam jel se isplati ici na nesto skuplje, ali budzet je tako oko, 6-7k samo za kantu, ali trebao bi u taj budzet i uracunati i licencu za office i windows, ali nije nuzno.
Taj komb bi trebao biti nesto kao server, na kojeg ce se jos 3 kompa spajati i povlaciti podatke s njega.

Ono sto bi mi trebalo je svakako ssd + hdd od 2 tb. Mislim da bi im ssd od 240 gb bio dovoljan, hdd je cisto za pohranu tih nekih podataka, ali koliko mi kazu, i 500 gb bi im bilo dovoljno, ali isao bih na vise, cisto zbog neke buducnosti.
Pitao sam za backup, ali izgleda da ce se prebaciti na google drive, jer taj synesis ima neku podrsku za google drive.
Ali ako ne, mislio sam im sloziti raid1 od dva hdd-a od 2tb?

Za grafu bi uzeo mozda 1050. Ne znam jel treba nesto jace ili slabije?

Ali sto se se tice procesora i memorije, uopce ne znam na sto ici. Ici na nesto slabije ili jace, amd ili intel... vjerujem da je to single core program, a i da ne koristi bas nesto procesor.

Svaki komentar i preporuka su dobro dosli hvala!
Immortalis je offline   Reply With Quote