Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 11.02.2019., 09:51   #9836
nonick
Registered User

Datum registracije: Nov 2011
Citiraj:
Autor Lungz Pregled postova
Tnx za opsežan odgovor, korisno.

Možda glupo pitanje, ali što misliš pod time da A5+ nisu otvorenog zvuka?

I kako misliš da bi parirali A5+ i S8 sub s Edifier S350DB? Razlika u cijeni je ogromna u ovom slučaju.
Subjektivno, kod A5+ zvuk se doimao kao da "dolazi" iz kutije, na par pjesama osjetilo se da zvuk ide "izlazi u jednom smjeru". Falio je soundstage i "dubina". Teško je dočarati taj subjektivan dojam, ali JBL 305 nije imao taj problem. Doduše kod slušanja JBL-a sam nakon pola sata dobio tinitus
Edifier S350DB ima sličan soundstage/širinu polja kao JBL305 i znatno prihvatljiviji zvuk. U sobi 4x6m x3m visine ispune prostor zvukom (pojačani na cca 50%), kod slušanja ne primjećuje se izvor zvuka. Mogu ih slušati par sati bez glavobolje.
Nisam čuo A5+ + S8subwoofer (samo A5+), tako da ne mogu direktno usporediti s Edifierom S350DB, no kod kupnje budžet mi nije bio presudan i poslušao sam puno zvučnika - pokušao sam i s pasivnim AE100+AE108 subwoofer preko NAD 3020 (komplet oko 8000kn) i Edifier S350DB bez problema može parirati tom kompletu. Možda sam nakon 15 g. korištenja Creative 5400 navikao na subwoofer, pa je S350DB dostojna zamjena (i neusporedivo bolja).
nonick je offline   Reply With Quote