View Single Post
Staro 10.02.2019., 14:57   #3536
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Citiraj:
Autor dmr Pregled postova
netacno, vrsta matrice nema veze sa fabrickom kalibacijom, oba dodju neiskalibrirana. TN nema smisla kalibrirati jer manje pomicanje glave sve mijenja, eventualno podesiti zeljenu toplinu boja na monitoru i to je to.
Iz prve ruke ti mogu reći da ima smisla kalibrirat svaki monitor. Ako podesiš gammu na tn-u na 2.2 onda bar dobro izgleda kad gledaš ravno u njega, a onda dalje imaš devijaciju od te točke na plus ili minus.. A ako imaš gammu na npr 1.9 onda neće dobro izgledat iz niti jednog kuta. To što ti misliš da to nema smisla ne znači apsolutno ništa jer ispred sebe imam TN i ips i ogromna razlika je na TNu prije i poslje kalibracije i definitivno se isplati. Ako to nisi u stanju shvatit onda očito samo trollaš jer ne želim vjerovat da nemaš mentalnog kapaciteta.

Također bilo koji ips dell, hp ili neki drugi koji su mi prošli kroz ruke imaju out of the box puno bolje postavljenu gammu i boje i potrebne su samo minimalne intervencije.

Zašto je to tako je znam. Možda proizvođači panela jednostavno imaju manje dozvoljeno odstupanje. Također IPS namjena je za rad gdje je bitna točnost boja, dok je TN praktični ekskluzivno rezerviran za gejmanje i proizvođači često isporučuju s nižom gammom kako bi imao nekakav competitive edge u tamnijim scenama, ali to naravno dovodi do netočne i isprane slike

Zadnje izmijenjeno od: nub. 10.02.2019. u 15:04.
nub je offline   Reply With Quote