View Single Post
Staro 07.02.2019., 02:07   #4
Babaloo
In the lab...

Babaloo's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Busola29 Pregled postova
Ovako ovaj problem sam imao kod laptopa sa novim SSD -ovima kada se zamjeni SSD (npr. Crucial...) za običan disk na windows 10 . Iz nekog blesavog razloga kod instaliranja windowsa brdo opcija se baci na smanjenu potrošnju struje i podesi veće pristupno vrijeme pa vrijeme podizanja windowsa bude veliko ...

Smanjio sam vrijeme uz pomoć tekstova i tutorijala

https://www.youtube.com/watch?v=ABoZmlCUZZE

ali mi je još uvijek ostala nelagoda da stari laptop nadograditi novim SSD-om i windowsima 10 ostavlja problem ručnog podešavanja opcija kasnije...

ŠŠto se tiče desktop računala kako mi se čini ti si ugrađivao disk u desktop računalo.

PRvo što se treba paziti je da se spoji na sata 6gb/s port nikako 3gb/s port.
Zatim neki bios-i znaju ostaviti IDE mode koji ne iskorištava punu brzinu diska posebno u windowsima 10
Treba provjeriti i u BIOS-u da li je ugašen onboard VGA (ako se ne koristi...)
Neke tvrtke preporučuje update BIOS-a (nikada probao jer nije bilo potrebe...) što ne bi bilo čudno za starije ploče.

Našao sam neke stvari ali u windowsima 7 je video...

https://www.youtube.com/watch?v=BFUWgj9Vmk4

Javi da li si riješio i koja konfa , ako naiđem ja na problem da ga znam rješiti ili da zajedno dalje rješimo problem .
Konfa je u potpisu, nisam mijenjao ništa već dugo vremena
uštekan je u 6GB/s port, čak i kad ga priključim na starim windowsima (na starom SSD-u ali na drugi port) i to na sporiji port radi normalno (i brže) nego u novim windowsima na 6 gb/s portu. Stavlejno je na AHCI mode.

Citiraj:
Autor QuidZz Pregled postova
Napravi update firmware-a SSDa. Javi rezultate.
Firmware je nažalost zadnji, s takvim sam ga kupio

Ono što me čudi jest upravo to da na starim windowsima radi ko metak s minimalnim acess time-om a na novim W10 je AT jako velik a brzine su sporije (ne puno ali se vidi razlika)
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture
Babaloo je offline   Reply With Quote