Moj 23mj star S7 ima losiju bateriju od curinog 27mj starog S7. Moj kupljen nov, samo ja sam ga koristio, curin je polovnjak, nemam pojma kako je koristen prije, ona je prilicno easy user. Oba moba na istom romu i regiji.
Dao sam joj svoj S7 jer je noviji pa je valjda i bolji, koristila ga 10ak dana, kaze da je primjetno losija baterija. Oke, pratio sam malo kako joj se krece potrosnja i vratio joj njen S7. Stvarno se njen bolje ponasa i bolje drzi.
Kasnije isao gledati Phone info i kaze za mog 500+ ciklusa, a njen na oko 400tinjak. To je razlika od najmanje 6mj koristenja baterije, vjerojatno i vise, ovisno koliko je brzo praznis, a ga puni svaku vecer sa 30-40%.
Usporedbe radi, sad je mjesec dana kako koristim N9 koji je krenuo od nule. Sad ima 16 ciklusa (94,3%). U 2 godine bi to moglo biti 450-500 ciklusa. Nisam ocaran jer ovog punim svakih 36-48h, a S7 je najcesce bio na punjacu svakih 15h (jedan radni dan). Mozda to znaci da ga jednako cijedim kao S7, ali ovaj traje malo duze jer je veca baterija. Ciklus je ipak fiksna jedinica... Mah, vrijeme ce pokazati
PS: budemo obnovili moj S7 novom baterijom i cao!