Citiraj:
Autor been
iskombinirao sam vaše prijedloge pa je na koncu naručen: Lenovo ThinkPad T580, 20L9001YSC, 15.6" 1920x1080, Intel Core i5 8250U, 256GB SSD, 8GB RAM, Intel HD Graphics, Windows 10, 1.95 kg/1.99 kg sa još dodatih 8GB RAMa,
docking station ću nabaviti naknadno, a 4k materijali su mi na vanjskom disku,
po isteku garancije zamjenit ću ssd disk za veći,
još jednom hvala na pomoći
|
Ne moraš se ograničavati čekanjem isteka jamstva za veći SSD. Možeš ga promijeniti sam jer je
Customer
Replaceable
Unit (CRU, doduše optional-service što znači da ga mogu promijeniti ljudi koji znaju što rade, prema opisu Lenova

)
U najgorem slučaju kupiš SSD i odeš u ovlašteni servis da ga ugrade, za što mislim da računaju pola radnog sata.
Link (58. strana):
https://download.lenovo.com/pccbbs/m...52s_hmm_en.pdf
Citiraj:
Autor bertone
@been,
Super, samo kaj x80 serija više ne dolazi sa klasičnim dock konektorom (za klasični dock) s donje strane već sa Thunderbolt/Docking portom na boku pa ti ne ginu kablovi po stolu sa bočne lijeve strane.
|
Uz novi "klasični lock" dock ne trebaju nikakvi kablovi. Osim što nema port s donje strane već ga povlačiš s lijeve strane dockinga prema laptopu, nikakvi kablovi neće biti potrebni (osim standardnog, za napajanje). Uz ovaj port replikator iliti fake docking

što ga spominje @De5tr0yer - treba.
Citiraj:
Autor bertone
A to ti ovisi o korisniku, mene nervira što su kod zadnjih par generacija konektor za punjenje preselili sa zadnje strane na bočnu lijevu (zbog čega su morali pomaknuti i otvore za hlađenje) što znači da me opčenito nerviraju predugački kabeli koje moram uštekati bočno jer po dubini stola uvijek imam mjesta, po širini baš i ne... uglavnom, što idu dalje to mi više sliče Appleu 
|
To i mene malo ubija, ali realno taj konektor ne može više biti iza zbog poklopca ekrana koji dolazi u ravninu s donjom stranom laptopa kad se otvori (zbog šarki).
Zapravo me najviše muči audio jack s desne strane pa se stalno cimam da ga mišem ne otrgnem. Jer eto, ljevaka ima više od dešnjaka pa ćemo ga staviti desno