Citiraj:
Autor telefunken
mene ovo posebno muči, em prđenje em iritacija unutarnjih organa. osjećaj iritacije i bolovi su se smanjili odnosno nestali od kad sam počeo vježvati trbušnjake no prđenje i dalje postoji ovisno o vrsti prehrane. Recimo jako sam reaktivan na kuhano povrće osim krumpira, doslovce ode probava u klinac, vreli plastelin čistim iz sebe danima. najbolju probavu imam kad jedem isključivo jaja, bezglutenski kruh od sjemenki, svježi kravlji sir, riblje konzerve, pečeno meso (šnicle na naglo) i restani krumpir. Od povrća ubacim brokulu ali ne smijem ju kuhati dulje od par min inače isto prdim. od cvjetače još više... kavu sam isto skroz izbacio
npr. pojesti lazanje mi je smrt za probavu, nemrem se spraznit ko čovjek danima, moram jesti rižu i dvopek da to počne ličiti na nešto a i kad liči svejedno smrdi ko da sam pojeo tvora. ono baš se vidi da hrana nije adekvatno probavljena. pijem i probiotike ali njih moram doslovce danima piti i čim prestanem počnu opet problemi...
imaš preporuku što napraviti?
|
sljedece namirnice vecini ne predstavljaju problem i njih jedi u kolicinama kojim zelis, mrkva, tikvice, špinat, crvena paprika, krumpir, batat, naranča, meso sve vrste ukljucujuci ribu (ne kuleni kobasice itd), jaja, riza (iskljucivo bijela), maslinovo ulje, med secer obican i glukoza/dekstroza, whey isolat, maslinovo ulje, naravno opet pripazi mozes biti specifican, i prilikom donosenja zakljucaka istestiraj 2-3 puta sa istom namirnicom jer toliko varijabli moze biti ukljuceno, recimo brokula sto se vise kuha je laksa za probaviti, ovo tvoje prvi put cujem
kavu si dobro izbacio, ne samo da provocira proizvodnju hidrokloricne kiseline posebno ako se pije na taste, sto moze dovesti do bolova gastritisa proljeva itd, vec prouzrokuje adrealni zamor konstantan umor i nenaspavanost, dodatno stvara ovisnost a sto se vise koristi - manje djeluje - dugogodisnjim konzumiteljima kava sluzi doslovno da su zivi a bez nje su "mrtvi"