Citiraj:
1. gledanje televezije (digitalne i/ili analogne, iako ne znam kakva je razlika) preko računala
|
TV karticu, naravno. Razliku je već Tooma rekao.
Citiraj:
2. snimanje gledanoga u DVD-kvaliteti
|
Ako se odlučiš za digitalnu odnosno DVB-T karticu i tvoje mjesto je pokriveno tim signalom, kvaliteta će bit nešto lošija od DVD-a, al svakako bolja nego preko analogne kartice.
Citiraj:
3. prženje toga na DVD medije, opet u DVD-kvaliteti
|
Softvera za to ima mali milijun, sve ovisi o potrebama dal će ić on-the-fly (u letu), oće li se nešto obrađivat,...
Citiraj:
4. Video-on-Demand uslugu od Vodatela. Naime, Vodatel pruža usluga direktnog dostavljanja (ne znam kojim putem) filmova po cijeni kakve su i u videotekama... e sada, ja ne znam trebam li imati njihov media centar box ili to može ovako
|
Za ovo bi bilo najbolje da se raspitaš kod Vodafonea.
Citiraj:
1. Za što služi Windows Media Center 2005?
|
Upravo za multimedijski centar odnosno HTPC (Home Theater PC). To je, zapravo, obični Windows XP Professional s dodatkom nekoliko multimedijskih stvarčica. Najbitnije je sučelje za daljinsko upravljanje multimedijskim datotekama, gledanje TV-a, snimljenog materijala i sl.
Citiraj:
2. Koje sve mogućnosti postoje glede multimedije na računalu? Odnosno, koje sve kartice bi se mogle ugraditi u računalo?
|
Bilo koja kartica može ić, al, da si sačuvaš živce i vrijeme, preporučam kupnju neke kartice posebno namijenjene za HTPC jer neće bit zajebancije s programiranjem daljinca. Jedna takva bi bila AIW serija Radeona koje su ujedno grafička kartica i TV kartica. Daljinski za njih je oko 200 kn i omogućuje lijepo upravljanje HTPC-om. Naravno, ovo možeš i napravit na drugi način, a to je kupnjom bežičnog miša i tipkovnice.
Nadam se da sam ti malo razbistrio misli.