View Single Post
Staro 02.02.2019., 23:21   #951
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
1080p i 3000kn GPU = overkill za vecinu
situacija 2 --> nadogradnja stare kante, bottleneck, 3000kn GPU opet overkill..
nastavi niz..
-->
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Smartic to je američkim cijenama (i slično je kod nas). Ja sam kao što rekoh value po našim cijenama (od njih uzeo samo performanse). AKo hoćete kn per fps odnosno "koeficijent"

RX 580 - 29.35
RTX 2060 - 31

5.62%. I ponavljam 92% bolja efikasnost.

Evo odaberi shop koji god hoćeš. Odnos cijena je gotovo identičan. Onih 57% je čisti bullshit. Razlika je jednoznamenkasta u cijena/performanse omjeru kod nas i skoro dupla potrošnja

Mislim da nitko ne spori te brojke i omjere kn/fps, tj nije toliki fokus na tome.

Ako se definiraju klase, u nekoj ajmo reci high klasi od 2500+ kn to je best buy. Ali to je ipak high klasa.. Mene bas i neceš vidjeti da istresam toliku lovu u ducanu na graficku, a-a

Nadalje, sporim i pomak performansi/cijene..
Ako je X grafička, koštala X dolara, očekujem da nasljednik Y koji donosi npr 10% ili 50% više performasni košta istih X dolara (ili barem tu negdje).

Ovim tempom best buy u 2025 g. će biti šta ja znam RPTX 8060TI za povoljnih 4000 USD jer je 8030 low profile jaka kao RTX 2080Ti i opravdava cijenu blabla moš mislit

PS
A nije ni potreba, većina ljudi nisu mommi da moraju sve na ultra + 4K .. furaju full hd i medium settingse i zivili. overkill se ne isplati.
situacija 1 --> 1080p i 3000kn GPU = overkill za vecinu
situacija 2 --> nadogradnja stare kante, bottleneck, 3000kn GPU opet overkill..
nastavi niz..

MojSkuter
---------------------------------PEACE

Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 02.02.2019. u 23:49.
Eladio je offline   Reply With Quote