View Single Post
Staro 02.02.2019., 21:13   #935
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor Gigi1 Pregled postova
I niti gtx970, niti 1070 niti 2060 nisu imale, odnosno nemaju najbolji omjer cijene/perf.

Vrijeme izlaska (plavo kod druge je cijena AiB modela)

https://www.techpowerup.com/reviews/...RIX_OC/27.html

https://www.techpowerup.com/reviews/...X_1070/26.html

Nemam za hr, ali tako (i bolje) je bilo i kod nas.

Da nebi ispalo da mi bacate "strawmana" i pozivate se na HD7850 i 650Ti boost, odnosno 280X u drugom primjeru (koje su ionako u to vrijeme bile 2 generacije stare gpu), na prošloj stranici sam napisao:

Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Jbga to je tako... Kad staviš u isti koš performanse, cijenu, efikasnost i feature to ti je to. Također i overall performanse (jer "best buy" matematički može biti i neka karikiram low enduša od 500kn, no đaba joj titula ako ništa ne tjera kako treba).
...
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Baš sam jučer-prekjučer računao nekom tipu koji je tvrdio da je RX 590 fatboy best buy -rtx 2060 je 42% brža, 45% skuplja - i to nisam računao ove ispod 3000kn itx verzije, nego ove dual fan od 3200+kn (ok - 3% fasuje) ALI ima skoro duplo bolju efkikasnost (performance per watt -cca preko 90%), te još od nedavno ide i freesync. RT neću ni računati kao plus, iako bi netko i to stavio. Eventualno su tu negdje ili bolje RX 580 8gb i RX 570 4gb po isplativosti, no kad se uzme u obzir overall snaga, te da dotične lagano posustaju na 1080p u najnovijim igrama - rtx 2060 tu ispada trenutno najlogičnija kupovina kome ide u budžet, a mislim da će titulu best buya vjerojatno preuzeti 1660Ti ili 1160 6gb...
.
Citiraj:
Autor Gigi1 Pregled postova
Edit. klokan je radio na 36 naslova usporedbu cost per fps, rtx2060 - 4.06 usd.
Primjera radi rx580 je 2.31usd, skoro duplo bolji omjer, s tim da rx580 nije best buy gpu.

Kao sto kazes, brojke ne lazu
Pogledati pod "strawman" gore

Razumijem da vam je nvidia mrska, a nekome i RTX modeli, ali suludo je osporavati value RTX 2060 grafulje. Čak je i pojeftinila ovih dana pa se omjer vjerojatno i popravio
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote