Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 02.02.2019., 13:00   #9807
messiah
aka Mithrandir
Moj komp

messiah's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor crusher Pregled postova
Pa gledao sam hd-multimedia.com, imaju ELAC. razlika između 5.2 i 6.2 je samo 400kn pa sam mislio uzet 6.2. Što se suba tiče njega sam mislio dodati jedino ako bude falilo basa , kao što je Jean Luc napisao. Prvo da čujem samo s zvučnicima pa onda po potrebi dodati. 200€sam mislio dati za AMP, pa messiah ako imaš prijedlog iz Audiophonics umjesto SMSLa da se može spojit na TV (source) i da zvuči ok s ovim ELAC 6.2.
Hvala
Sada vidim da imaju akciju za Elac Debut F5 za 3k! Dali da možda njih uzmem umjesto 6.2 ili su preveliki za moju sobu?
To ti je dobar pristup, prvo zvučnici pa eventualno sub. Sub će ti najviše faliti ako gledaš filmove.
Ako je mala razlika onda odi na 6 inch verziju.

Krivo sam te bio shvatio, mislio sam da tražiš sub do 200 eura.
Taj SMLS 18 ti je više nego dovoljan za te zvučnike, ne trebaš trošiti više od toga.

Što se tiče F5, glavna razlika će ti biti u količini basa, toweri bi uvijek trebali imati više basa od bookshelfa (ako se radi o istim driverima) čisto zbog veličine kutije.
Druga stvar, makar će ti zvučati nelogično, je da toweri zahtijevaju manje snage pojačala od bookshelfa ako imaju iste drivere iz istog razloga kao gore - veća kutija, više zraka, veća efikasnost zvučnika

Ne znam napamet specke zvučnika, ali ako imaju iste drivere onda je F5 sigurno u prednosti nad 5.2. Računaj da će ti linije zvučnika istog proizvođača s istim driverima zvučati vrlo slično, glavna razlika je u basu.
messiah je offline   Reply With Quote