View Single Post
Staro 01.02.2019., 13:15   #5
Colossus
Premium
Moj komp

Colossus's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor japa Pregled postova
Malo sam pogledao i dao bih samo jednu kritiku, a to je da snimke nisu u dobrom omjeru (aspect ratio). Znaci slika je suzena vertikalno, rekao bih za otprilike visinu crnih traka koje su dio videa.

Sama igra ima te cinematic ratio crte, na kojem monitoru/rezoluciji/ratio gledaš? Pa onda je to izraženije nego u drugim igrama.

Uglavnom ima razlog zašto je tako, monitor mi je neobičnog 16:10 1920x1200 reza, za razliku od standardnih 1920x1080 16:9, igra je pak snimana u 1440p (2560-1440p) rezi, naime zasto?

zato jer youtube bilo kakav klasični video kada uploadaš ako detektira da si snimao u 1920 (1080p) rezi, napravi ultra brutalnu kompresiju videa i totalno ga rasturi po kvaliteti, bez obzira kakve kvalitete-veličine tj bitratea video ti njemu dao, npr 1sat dugačak video od 30,000kbps veličine 10-12 gigabajta (znači 1080p video super odlične kvalitete) youtube odjebe tvoje zahtjeve i automatski ako je 1080p onda ga kompresira na cca 8000kbps ili niže što rezultira drastičnim gubitkom kvalitete videa i artefakte, te ne liči na ništa.

Ako pak snimaš footage odmah u 2k rezi bez obzira na monitor koji imaš i onda samo popraviš ratio u video editoru jer imaš crte sa strane, i opet transkodiraš u 2k rezi, uploadaš na youtube sa 20,000-30,000kbps video će praktički ostati nekompresiran ili nešto jako sitno, jer 2k rez video youtube ne dira previše za razliku od svih ostalih rezolucija. Zasto je tako tko zna.

TDLR: ugl jedini način da uploadaš na youtube video visoke kvalitete da ti ne kompresira da izgleda ko smeće jest da snimaš i uploadaš u 2k rezi što rezultira ogromnom veličinom fajla, a ako nemaš native 2k monitor na uređaju na kojem snimaš, moraš ručno heklati ratio da je blizu orginala.

Ali recimo kad staviš ovakav video na telku veliku, ili veći monitor, i rokneš na 1440p slika izgleda fantastično, neusproedivo bolje od 99% youtube gaming videa koji se mogu naći tamo u džungli.
Colossus je offline   Reply With Quote