View Single Post
Staro 31.01.2019., 21:40   #5
mcpala
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2015
Koristim Wacom tablete još od kraja 90-ih kada sam počeo s Graphirom, preko Intousa, a sad imam Cintiq Pro od 13" tako da, ukoliko je budžet viši od 5k kn svakako bih preporučio nešto od Wacoma jer on je u ovoj industriji neprikosnoven. S druge strane, kod jednog kolege sam kratko upotrebljavao jednog od Huiona i to je stvarno odličan tablet za rad. Imao je 15 ili 16" i mislim da je bio u pola cijene mog. Ono što mi je smetalo kod tog Huiona je činjenica da je na olovci trebalo svako toliko puniti bateriju dok na Cintiqu to ne treba. A nezgodno je kad ti u pola posla pen prestane raditi i treba ga staviti na kabel puniti. Ne znam jesu li to u novijim verzijama promjenili. Osjećao se i mali lag pri crtanju i nije bio touch ekran, a ja sam se pri radu navikao jednom rukom crtati, a drugom zumirati i odzumirati. Tako da je to samo moja navika, pa touch ekran i nije od neke presudne važnosti. Kod Huiona je ekran bio više mat i to mi je bilo puno bolje od Cintiqa, koji također nije glossy već mat, ali manje mat od Huiona. Wacom ima oko 87% pokrivenosti AdobeRGB spektra i čini mi se da je tu Huion kaskao i da su mu boje bile malo ispranije od Wacoma. Ali za cijenu je bio stvarno odličan. Sad kakvi su ovi manji Huioni, ne znam, ali mislim da se za 400$ sigurno može naći nešto pristojno.
mcpala je offline   Reply With Quote