View Single Post
Staro 29.01.2019., 21:49   #10873
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Ljudi, trebam pomoć malo upućenijih od mene. Slažem konfu (samo konfa, full HD ekran i preiferiju imam).
Namjena nije igranje već rad u aplikacijama koje barataju s videom. Prije svega neke aplikacije za analizu sportskih natjecanja (nogomet) jednostavno editiranje u Camtasia 9 i pomalo učenje u Adobe premier Pro.

Sadašnji lap sa A10 procom jednostavno je preslab i previše vremena gubim zbog sporog računala. S druge strane, ne želim sad potrošiti previše novaca dok se navedeno ne pokaže ozbiljnije profitabilno.

That beeing said, da izložim što sam složio. Komponente su iz HG Shopa jer tamo imam još mogućnost nekog popusta. Ne planiram nešto ozbiljno overclokacti.

Pa ajmo redom:
ASUS TUF B450M-Plus Gaming ploča
Jeftinija opcija:
GIGABYTE B450M DS3H - možda dovoljno dobra za mene?

Procesor:
Ryzen 5 2600

RAM:
Gskill Aegis
Planiram uzeti 2x8GB. Kolege na drugoj temi su mi preporučili ovu memoriju kao odgovarajuću za Ryzene, međutim na kojoj sam god ploči gledao nema ovog rama na memmory support list.
Mislim da bi meni možda bila ok memorija sa 2400 odnosno 2666 brzinom?

Memorija:
256 GB M.2 disk
Za storage imam "obične" terabajtne pa to ne trebam. Ono što je moje pitanje - jel bolje tu ići na "obični" SSD da se uštedi koja kuna nego na ovaj M2?

Napajanje:
Mislio sam uzeti ovaj Seasonic iako mi je kolega preporučioSama

Kućište:
Sviđa mi se Thermaltake versa H17. Čist dizajn, maleno i prihvatljive cijene. To bi uzeo posebno u Centro.hr jer HG nema nešto slično.

GPU zasad neću uzimati jer ima neku GTX 770 na raspolaganju, a pošto ne igram igre vidjet ću kako će se konfa s njom ponašati.

Gore navedeno u HG me ispadne cca 4000 kuna (bez popusta) + 200 kuna kućište. Molim komentare i prijedloge za alternativu. Hvala

Zadnje izmijenjeno od: fishkal. 29.01.2019. u 22:51.
fishkal je offline   Reply With Quote