evo ovo sam napravio.
znaci meni je trebao samo bolji wifi jer ovaj ubija android bateriju, tko bi ga znao zasto.
znaci imam speedport plus i stari speedport. stari speedport koji sam nasao ce mi biti AP.
speedport plus mi je glavni ruter u kojem je dsl kabl, iptv itd.
lan kablom sam spojio stariji speedport s glavnim.
ip adresu starog rutera sam promjenio s defoltne 192.168.1.1 (koju naravno ima i glavni ruter) na 192.168.1.11.
na glavnom ruteru sam stari ruter stavio pod dhcp opcijama na reserved ip adresu (staticnu valjda u ovom kontekstu) - slika 1
svim uredjajima u kuci sam dodijelio staticne ip adrese (ali ne u postavkama rutera, nego u postavkama samih uredjaja)
e sad, da li i na stranicama starog rutera 192.168.1.11 moram nesto kod dhcp dodavati ili iskljuciti dhcp ili mogu ostaviti ovako kako je na slici 2?
trenutno sve radi dobro, ali da znam da ne bi uskoro doslo do nekih komplikacija.
znaci ako sam vec svim uredjajima u mrezi dao staticne ip adrese, da li trebam na starom ruteru koji sluzi samo kao wifi AP ugasiti dhcp? I da li trebam na glavnom ruteru pod reserved ip adrese staviti sve uredjaje kojima sam dodjelio staticne ip adrese ili također ugasiti dchp ili ostaviti ovako kako je na slici 1?
btw, hvala svima na pomoci do sad i ubuduce