Vidio neke kanale da su već objavili kompletne prohode oba scenarija, doduše u katastrofalnoj kvaliteti videa, čak sam vidio lika da je prošao igru za famozni "S" Rank u Reziju što je najviša ocjena prolaza, prije si morao zadovoljiti neke rigorozne uvjete kad prelazis igru da dobiješ taj rank, ali zanimljivo popušili su ban kanala, tj ugašen im je i stoji poruka kako Capcom polaže prava na materijal.
Fakin nolajferi
To je zato jer su kako kaže jedan review kanal izbacili sadržaj prije onog agreement isteka da se neke stvari ne pokazuju i ne pišu, inače su valjda određena ekipa i preorderi dobili da mogu odigrati igru jedan dan prije oficijalne prodaje, ostali moraju čekati do 25tog.
Šanse da uploadaš nešto prije ostalih velikih gaming kanala i time možda zaradiš početne lajkove, poglede i buduće subscribere su sa ovakvim sistemom i politikom dijeljenja igara i polaganja autorskih prava ravna nuli.
Radi ovog će ih vjerovatno Twitch za par godina pojesti što se gaming kolača tiče, ako već nisu samo se to još nevidi.
Zanimljiv detalj, stavio sam upload demoa otprilike kao i svi ostali na youtube, jedan od stotinu brijem, kanal mi nije monetiziran, iako imam tu opciju, da bi 2 minute nakon uploada videa već izletio alert kako Capcom polaže autorska prava na video, i kako postoji šansa da će ubaciti reklamu u njega, te da ga nemogu monetizirati. Totalno bolesno.
Da li zna netko uopće, za ovu ekipu koja nije gigant tipa Angry Joe ili Pewdiepie itd, kako ovi ostali uopće uploadaju video prohode bez da im autori igre i korporativna odvjetnička gamad ne uzurpiraju 90% tih videa da bi oni zaradili umjesto vlasnika kanala? Jer na nijednom videu nisam skoro vidio da su stavili neki copyright text da igra i autorska prava na igru kao materijal pripada Capcomu itd? Nekako sumnjam da rade dispute sa youtubeom za svaki video koji uploadaju.
Znači pričamo čisto o snimanju igranja neke igre, a ne da u pozadini videa svira neka pjesma od popularnog pjevača, pa radi toga pobereš copyright hammer.