Potreban mi je savjet odnosno neko pojednostavljeno objašnjene za dopis koji sam imao vezano za upit o mogućim brzinama na mojoj adresi, a ide ovako:
Ja: Poštovani.....bla,bla...Zanima me provjera propusnosti najveće moguće brzine fiksne intrnet Linije za moju adresu.
SZK: "Poštovani,
kolegice su mi proslijedile upit vezano za telekomunikacije. Na žalost još uvijek su dostupni paketi ali po ADSL brzinama. Jedini koji može pružiti uslugu je HT sa slijedećom ponudom:
HRVATSKI TELEKOM:
neograničen internet
brzina interneta do 4 Mbits
mogućnost povećanja brzine za 10,00 kn mjesečno do brzine od 30 Mbits (miješanje fiksnog i mobilnog signala)
neograničeni razgovori prema svim fiksnim i mobilnim mrežama u RH bez uspostava poziva
aktivacijska naknada 1,00 kn jednokratno na prvom računu
ugovorna obveza 24 mjeseca
akcijska cijena 169,50 kn sa PDVom"
Ja: "Poštovani,
Hvala Vam na bla.bla...
Međutim, malo mi je čudna Vaša ponuda.
Kako je moguće da je maksimalna propusnost 4Mb kada trenutno imam T-Com na prvoj etaži kuće (koji roditelji koriste) uz TV i garantiram da je minimalna brzina 14mb. (radio više mjerenja) - speedtest.
Od Optime sam prije 6mjeseci dobio rezultate testiranja propunisti parice i isto tako mi je rećeno 14mb, ali bez TV.
SZK: "Poštovani,
s obzirom da ne postoji telefonska linija za koju tražim uslugu nego se traži novo uključenje neke usluge operater mora dati i novu paricu. HT, Optima telekom i Iskon nude brzinu do 10 Mbits na Vašoj adresi no sa udaljenosti 1750 m od centrale i realno je da će se ta brzina prepoloviti "dok dođe do Vas".
Mogu Vam prodati i uslugu tih operatera ali nikako ne biste bili zadovoljni."
Znači apsolutno ništa mi se ne poklapa sa stanjem kakvo imam trenutno u kući. Parice postoje slobodne u sandučiću jer je odmah meni iza vrta i pogledao više puta šta sve lijepoga ima tamo. Dakle, kako mogu imati tako spore brzine iako u kući ..odnosno cijeloj ulici imam cca 14Mb i to sa TV-om, šta je toliko bitno dali je postojeća linija ili nova...tu brzinu imam i kako nije moguće opet provest?
Drugo....i da (čisto primjerski) uzmem opciju fiskni + mobilni, dali se u tom slučaju isto brane od nepostojećih minimalnih brzina (ako bazne stanice počmu mucati ili pak moraju garantirati na sveukupnu minimalnu uslugu (30mb) ili samo i isključivo na onu fiksnu od 4mb?
p.s.
Smiješno mi je na koje mizerne "brzine" ja trošim živce...