Npr. ThermalGrizzly ili CoolLaboratory, obje sam koristio. Ne suši se, teoretski možeš nakon skidanja hladnjaka opet iskoristiti, samo napraviš re-spread.
Oštetit će ti hladnjak ako je aluminijski jer će kemijski reagirati - Alu je manje plemenit metal od te mješavine tekućeg metala, da ne ulazim u detalje -
početak ščitabe
Bakreni ili niklani hladnjak se nikako ne može oštetiti. Ono što ljudi eventualno smatraju kao oštećenje je samo "impregnirana" pasta na dosjednoj površini, koja se vrlo lako ispolira pastom za poliranje metala.
Nema ti što bit nejasno.
Moja mašina je radni stroj - i7 4790k koji je već skoro 2 godine ispod Noctue NH-L9i. Prvo sa IHS-om, a u zadnjih godinu dana bez njega. U laptopu 2 godine bez diranja, temperature iste kao prvi dan.
Ne znam otkud takve negativne informacije.
Uobičajena termalna pasta je super rješenje jer je jednostavna za rukovanje.
Kad se radi o manjim mašinama gdje svaki stupanj manje znači tišina ili bolje odvođenje topline znači rad procesora bez throttlanja - moje mišljenje je da se nema što razmišljati i tekući metal je znatno bolje rješenje.
Jedina zajebancija je odrediti količinu - treba JAKO malo tog tekućeg metala u odnosu koliko bi stavio normalnu pastu. Ako se stavi previše, iscuri i onda može biti većih problema.