View Single Post
Staro 22.01.2019., 12:42   #12330
tascam
Registered User

Datum registracije: Jun 2010
Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
Mali update na moje mišljenje za one koji prate temu.
Imao sam prilike gledati OLED (Philips 803) u kućnim uvjetima.

I naravno slika je super i sve to, bla bla, odličan, bla...

Ali puuuuno veći prijelaz mi je bio kod mene, sa Panasonic DX600 na Sony XF85, nego što bi bio sa XF85 na OLED.

S obzirom da i ovaj OLED ima isti SOC ko XF85, moram se zapitati dal je moj XF85 bio neispravan, jer iako meni ili youtube imaju lag, nije to nista strasno. Malo iritantno, ali definitivno usable. XF85 je bio unusable.

Pitanje se postavlja, kakav bi mi tek bio dojam da sam imao doma XF90... onda me možda ovaj OLED ni ne bi fascinirao...

S obzirom da je cijena OLED-a oko 40-50% veća nego XF90 (u 55"), i kad su akcije, i kad nisu, iskreno si postavljam pitanje isplativosti OLED-a, za nekog tko neće gledati religiozno HDR Blu Ray filmove, nego Bnet, Nogomet, tu i tamo koji Netflix / Amazon film ili seriju...

Prije sam tvrdio drukčije, i govorio "kupi si sad OLED-a, pa si miran godinama". Ma običan čovjek (s obitelji, poslom i željom za malo vikend TV-a s ekipom uz nogomet, ili navečer uz serije / filmove) će godinama biti i zadovoljan sa XF90, a za par godina će se bolje profilirati i OLED, možda i MicroLED, ali najvažnije HDR standardi.

Eto, my 2 cents za neko tko traži odličan TV, ali neće po 16h doma sjediti pred njim, gejmati, gledati filmove po cijele dane...

@dragutin985 - NU8000 je sasvim dobar TV, nemoj me krivo shvatiti, i u pravu si, vrlo vjerojatno pravi best buy za 55" (meni osobno, zbog sporta, bi bolji best buy bio Hisense U7A, ali njega drži samo Elipso, a kod njih su samo izložbeni primjerci, pa to otpada).
Oled, mislim u ovom slučaju na LG se opasno približio srednjoj klasi Sony lcd-.a(xe 90,xf 90),kako navodiš 40-50 % razlike u cijeni je možda bila pred koju godinu. Inače slika na oledu je neusporediva pojava u komparaciji s bilo kakvim lcd-om, plazmama i CRT-ima koje sam ikad igdje vidio i za ikakve novce, nema natrag s toga kad se jednom proba koliko koštalo da koštalo.
tascam je offline   Reply With Quote