View Single Post
Staro 21.01.2019., 18:04   #4198
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Kaj se zvuka tiče, isključi Windows sistemske zvukove ili bar one koji te živciraju.

Po pitanju vraćanja radne okoline, baci pogled na Sign-In Options screenshot, pa za probu uključi i to, ako već nemaš.

Naposljetku u Task Scheduleru pod Diagnosis (barem privremeno) isključi task vezan uz System Maintenance.
Zvukovi su odavno ugašeni, ali nisu oni problem, dobro Domy kaže.

Sign-in options je (bio) uključen.

Upravo isključio Diagnosis.

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Treba ubiti taj task i u power options isključiti wake timers iako je meni samo to drugo isključeno i nikad mi se PC nije upalio radi updatea.
U power optionsima mi je ugašeno "allow wake timers".

Svejedno, nakon gornjih izmjena i dalje imam:
"powercfg -waketimers"
Timer set by [SERVICE] \Device\HarddiskVolume4\Windows\System32\svchost.exe (SystemEventsBroker) expires at 13:58:09 on 22.1.2019..
Reason: Windows will execute 'Maintenance Activator' scheduled task that requested waking the computer.

Znači sutra, kao i svaki dan, mogu očekivati da će se komp upaliti u gorenavedeno vrijeme. To vrijeme mogu podesiti u:
Control Panel > System and Security > Security and Maintenance > expand Maintenance section > click on Change maintenance settings.

Želim samo napomenuti kako ovaj "Maintenance Activator" vjerojatno nije isti task kao i onaj koji je sinoć triggerao komp. Nikada još nisam doživio da mi se komp usred noći digne i updejta. Jučer je updejtao u par navrata neke KB patcheve, to sam naknadno iskopao...